Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Η Όλγα Γεροβασίλη σηκώνει το γάντι Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

 Στέφανος Κασσελάκης, Ράνια Σβίγκου, Όλγα Γεροβασίλη

 

 
 Σε τετραπλές εκλογές βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ • Στο επίκεντρο η νέα σύγκρουση και το χρονοδιάγραμμα • Συνάντηση Γεροβασίλη - Τεμπονέρα στη Βουλή

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νέα εσωκομματική σύγκρουση, την ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και την απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στην χθεσινή ομιλία του κατά την οποία o 35χρονος πρόεδρος απάντησε στην πρόκληση, που του απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός για ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, καλώντας όσους διαφωνούν να βρουν τον αντίπαλό του.

Η πρώτη που ανταποκρίθηκε και θα διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη που αναμένεται να ανακοινώσει 
επίσημα την υποψηφιότητά της στο συνέδριο, που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια συναντήθηκε το μεσημέρι στη Βουλή με τον Διονύση Τεμπονέρα, που αναμένεται επίσης να ανοίξει τα χαρτιά του κατά τις εργασίες του συνεδρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόεδρος της Βουλής είχε την έγκριση του κ. Τσίπρα, όταν παρενέβη την περασμένη Κυριακή οπότε ξεκίνησε η νέα σύγκρουση στο κόμμα.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εργασίες με συνέδρους να τονίζουν την ανάγκη να γίνουν γνωστές οι θέσεις του κόμματος για κρίσιμα ζητήματα και να μην στρέφονται μόνο γύρω από τα εσωκομματικά.

Σε κάθε περίπτωση το συνέδριο θα πρέπει να εγκρίνει τις κάλπες για τον ή την νέο/-α πρόεδρο, για Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές και οργανώσεις μελών. Ωστόσο, ο χρόνος πιέζει, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό, από τη λήξη του συνεδρίου πρέπει να μεσολαβήσουν δύο εβδομάδες πριν στηθούν τις εκλογές, που μπορούν να γίνουν μετά τις 10 Μαρτίου. Σημειώνεται ότι την περίοδο εκείνη ο κ. Κασσελάκης έχει προγραμματιστεί να πάει στον στρατό (για θητεία 20 ημερών), οπότε οι εκλογές θα πρέπει να μετατεθούν πιο πέρα.

Παρότι ο ίδιος αναγκάστηκε να υποχωρήσει προχθές μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, καθώς μέλη της τόνιζαν πως δεν γίνεται να του δοθεί «λευκή πετσέτα τριετίας», διαμήνυσε χθες στην ομιλία του πως «πρόεδρος υπό προθεσμία δε γίνομαι. «Θα κριθώ – και θα κριθώ πολύ σκληρά- στις πρώτες εθνικές εκλογές» υποστήριξε παραβλέποντας τις φωνές, που λένε ότι θα πρέπει να κριθείς τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Οι αντιδράσεις των στελεχών συνεχίστηκαν σήμερα με τον Κώστα Ζαχαριάδη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, να χαρακτηρίζει μιλώντας στην ΕΡΤ αλαζονική και αυταρχική τη φρασεολογία του προέδρου με το «βρείτε μου αντίπαλο», ο οποίος «πηγαίνει σε λάθος μονοπάτι». Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Διονύση Τεμπονάρα είπε πως «Δεν πρόκειται να κάνω δήλωση πριν από την επίσημη ανακοίνωση, αλλά για να μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος θα ζητήσω από όλους τους υποψήφιους να μάς εκθέσουν αναλυτικά θέσεις και στρατηγική» είπε και τόνισε την ανάγκη για «πολιτικοποιημένο διάλογο για να μπορέσουνε να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ πολιτικά πρωταγωνιστή που με δύναμη και πρωτοβουλίες να δημιουργεί πολιτικά γεγονότα Αυτό το έχουμε χάσει».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, καταφέρθηκε εναντίον όλων, από τον πρόεδρο μέχρι το μέλος, που έχουν προσωπική ατζέντα. «Ο Τσίπρας είπε ανοίγω τον δρόμο στο νέο και είδαμε το νέο. Το νέο είναι πάρα πολύ χθεσινό και πάρα πολύ παλιομοδίτικο, μπανάλ» είπε ο κ. Αρβανίτης διευκρινίζοντας πως το «μπανάλ» δεν αφορά στον Στέφανο Κασσελάκη αλλά σε όλα τα πρόσωπα» σημειώνοντας πως «δεν έχω καταλάβει ποιοι είναι οι συνεργάτες που τον περιβάλουν».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)