Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις ο αγρότες - Σταθεροί παραμένουν στα μπλόκα της Λάρισας

 Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις ο αγρότες - Σταθεροί παραμένουν στα μπλόκα της Λάρισας

 

 Οι αγρότες του Πλατυκάμπου αποφάσισαν να παραμείνουν στα μπλόκα και τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, με σκοπό να υπερασπιστούν τα αιτήματά τους.

Οι αγρότες του Πλατυκάμπου αποφάσισαν να διατηρήσουν τα τρακτέρ στα μπλόκα και να προχωρήσουν σε νέες δράσεις και κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες για να υπερασπιστούν τα αιτήματά τους.

Προγραμματίζουν την πρώτη δράση τους ενόψει της συνεδρίασης στο Ευρωκοινοβούλιο για την ΚΑΠ.

Παρά την κούραση, είναι πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση που έλαβαν από τους Αθηναίους πολίτες και εκφράζουν αισιοδοξία ότι τα αιτήματά τους θα δικαιωθούν και θα ικανοποιηθούν.

Στη Βόρεια Ελλάδα, αγρότες επιστρέφουν στα χωράφια τους εν αναμονή των πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης. Αποχώρησαν από τα μπλόκα οι Σερραίοι αγρότες «ο αγώνας δεν σταματάει αλλά παίρνει άλλη μορφή» διαμηνύουν. «Δεν κλείνουμε τα αυτιά μας, εκκρεμεί συνάντηση του πρωθυπουργού με 
τους Θεσσαλούς» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.


«Έχουμε μεγάλη κούραση, αλλά πιστεύουμε στη δικαίωση», υπογραμμίζει ένας Λαρισαίος αγρότης. 

 

 Την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουν μία ξεχωριστή δράση, ημέρα που θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε, προκειμένου να ξεκινήσει η αναθεώρηση της ΚΑΠ, η οποία θεωρούν ότι είναι η χειρότερη των τελευταίων χρόνων.

Ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο να γίνει και μία Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

Σε ό,τι αφορά τους Θεσσαλούς αγρότες και την συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό, για την επόμενη μέρα στη Θεσσαλία, φαίνεται ότι θα γίνει στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. 

Πηγή: dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)