Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Ορίστηκε η επιτροπή των αγροτών που θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Μητσοτάκη

 Ορίστηκε η επιτροπή των αγροτών που θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Μητσοτάκη

Την ερχόμενη Τρίτη, στις 12:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί την αντιπροσωπεία των αγροτών.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι αγρότες και οι εκπρόσωποι από τα μπλόκα όλης της χώρας στο συνεδριακό κέντρο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια αυτής ορίστηκε η επιτροπή που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Τρίτη (12:00), στην οποία θα συμμετάσχουν αγρότες από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο

Τα βασικά αιτήματα των αγροτών είναι τα εξής:

  • Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.
  • Επτά λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα.
  • Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές.
  • Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευθεί ξανά.
  • Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα.
  • Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Τσιόδρας: Το πρωί της Τρίτης η συνάντηση του Μητσοτάκη με τους αγρότες

Λίγες ώρες νωρίτερα ο διευθυντής γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτών την Τρίτη το πρωί στις 12 στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τη Δευτέρα επιστρέφει από το Βελιγράδι».

«Ο πρωθυπουργός έχει δείξει ότι είναι πάντα ανοιχτός στον διάλογο, αναμένεται η γνωστοποίηση από πλευράς των αγροτών των 10 εκπροσώπων που θα προσέλθουν στη συνάντηση», πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί ως την Τρίτη που αναμένεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες σχετικά με το κλείσιμο των δρόμων ο ίδιος σχολίασε: «Δεν μπορεί το δικαίωμα μιας ομάδας στη διαμαρτυρία να είναι σε βάρος των δικαιωμάτων άλλων ομάδων. Πρέπει οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί, η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο».


«Τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι απεριόριστα, σε μέσο μακροπρόθεσμο επίπεδο μπορούν να εξεταστούν ζητήματα τα οποία αφορούν τους αγρότες πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί - και δεν είναι λίγα- αναφέρομαι στις μειώσεις των ΦΠΑ για τα αγροτικά λιπάσματα, ζωοτροφές, στα αγροτικά μηχανήματα κ.α», τόνισε. 

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)