Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Ολλανδία: Σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας στην πόλη Έντε – Απελευθερώθηκαν τρία άτομα (βίντεο)

Συναγερμός στην Ολλανδία: Σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας στην πόλη Έντε – Απελευθερώθηκαν τρία άτομα (βίντεο)
 

 

Κρατούνται αρκετοί όμηροι στην πόλη Έντε της Ολλανδίας υπό την απειλή εκρηκτικών ή όπλων.

Ένας άνδρας εισέβαλε σε καφέ στην πόλη Έντε της Ολλανδίας, το πρωί του Σαββάτου (30/03), και πήρε ομήρους αρκετούς ανθρώπους υπό την απειλή εκρηκτικών ή όπλων. Η Αστυνομία δηλώνει ότι δεν μπορεί να δώσει «ακριβείς λεπτομέρειες» για την κατάσταση.

Όπως έγινε γνωστό, λίγο μετά τις 11:15 π.μ. [τοπική ώρα], τρεις όμηροι απελευθερώθηκαν, σύμφωνα με το ad.nl. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τέσσερις με πέντε ομήρους, αν και ο ακριβής αριθμός τους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις ολλανδικές Αρχές.

Ο δήμος της πόλης Έντε αναφέρει ότι η υπηρεσία εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (EOD) είναι παρούσα και ότι όλα τα καταστήματα στο κέντρο της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά προς το παρόν. «Μην έρχεστε στο κέντρο του Έντε», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα. Ακόμα, σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, 150 σπίτια έχουν εκκενωθεί και η Αστυνομία ζητά από τον κόσμο να μην έρθει στο κέντρο της πόλης.


Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του καφέ επιβεβαίωσε στην De Telegraaf ότι οι υπάλληλοί του κρατούνται όμηροι . Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, δεν υπήρξε σύγκρουση με τρίτους. Είναι αρκετά αναστατωμένος από την κατάσταση και δεν θέλει να πει τίποτα περισσότερο για την ασφάλεια του προσωπικού του.

Ολλανδία, Όμηροι, Ομηρία

Η αναφορά για το περιστατικό έγινε γύρω στις 6.05 π.μ. [τοπική ώρα] από το Café Petticoat στην Nieuwe Stationsstraat. Έκτοτε, η Αστυνομία έχει στήσει αρκετούς κλοιούς και είναι παρούσα στο κέντρο του Έντε με πολλές ειδικές μονάδες. Σύμφωνα με πηγές της De Gelderlander, στο καφέ υπάρχει κατάσταση ομηρίας που μπορεί να περιλαμβάνει όπλα ή/και εκρηκτικά.

Ολλανδία, Όμηροι, Ομηρία

Οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν απομακρυνθεί, θα φιλοξενηθούν στο δημαρχείο στην Bergstraat, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του δήμου. Για αυτούς έχει κανονιστεί η διάθεση καφέ και τσαγιού.

Ολλανδία, Όμηροι, Ομηρία

Πού βρίσκεται το Έντε στην Ολλανδία

Το Έντε είναι δήμος και πόλη στο κέντρο της Ολλανδίας, στην επαρχία Γκέλντερλαντ. Έως την 1η Ιουλίου 2021, το Έντε είχε 119.186 κατοίκους.

Επισημαίνεται ότι το ίδιο το χωριό βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ των μεγαλύτερων πόλεων του Άρνεμ και της Ουτρέχτης, με άμεση σιδηροδρομική και οδική σύνδεση και με τις δύο πόλεις. Ωστόσο, υπάρχει επίσης άμεση οδική σύνδεση με την πόλη Βαχένινχεν, η οποία φιλοξενεί ένα μικρό βιομηχανικό λιμάνι στον ποταμό Ρέιν, και άμεση οδική και σιδηροδρομική σύνδεση με την πόλη Άρνεμ, η οποία διαθέτει ένα μεγαλύτερο λιμάνι σε μεγαλύτερη απόσταση.

Το περιβάλλον είναι καθαρό και πράσινο λόγω του γεγονότος ότι το Έντε είναι εν μέρει χτισμένο μέσα σε δάσος και εν μέρει στις κεντρικές ολλανδικές πεδιάδες στο εθνικό πάρκο που ονομάζεται «De Hoge Veluwe». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)