Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Ξαναστέλνουν στο εδώλιο για μαστροπεία τη μητέρα του θύματος των παιδοβιαστών

 Η μητέρα του ανήλικου θύματος λίγο πριν την ανακοίνωση της αποφυλάκισής της

 

 
 Οι ανώτερες εισαγγελικές αρχές διαφωνούν με την απαλλαγή της και ζητούν επανεξέταση σε δεύτερο βαθμό

Έφεση για να δικαστεί εκ νέου από το Εφετείο άσκησε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την αθώωση της μητέρας της 13χρονης στον Κολωνό, η οποία απαλλάχθηκε οριακά, με την ψήφο μόνο των τεσσάρων ενόρκων, από τη βαριά κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος του παιδιού της.

Η έφεση ασκήθηκε γιατί κρίθηκε ότι δεν αξιολογήθηκαν επαρκώς από τους ενόρκους τα αποδεικτικά της δικογραφίας, με τους δικαστές και την εισαγγελέα να έχουν ταχθεί εξαρχής υπέρ της ενοχής της για το εν λόγω κακούργημα.

Αντίθετα, δεν ασκήθηκε έφεση για την ομόφωνη απαλλαγή της μητέρας του ανήλικου θύματος από την κατηγορία της πορνογραφίας, ούτε και για κάποιον άλλο από τους καταδικασθέντες στη δυσώδη αυτή υπόθεση του κυκλώματος παιδοβιαστών.

Η 38χρονη αποφυλακίστηκε την περασμένη εβδομάδα, με τη λήξη της πολύκροτης δίκης, καθώς καταδικάστηκε μόνο για εκβίαση, σε φυλάκιση 20 μηνών, ωστόσο είχε εκτίσει ήδη 18 μήνες ως προφυλακισμένη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια και 27 χρόνια, από τα οποία εκτιτέα τα 20, τον βασικό κατηγορούμενο και σε κάθειρξη 18 ετών τον αποκαλούμενο «Μιχάλη». Και οι δύο οδηγήθηκαν στη φυλακή. Σε ποινές από 13 μήνες έως επτά χρόνια επέβαλε στους υπόλοιπους κατηγορούμενους για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο ή παιδική πορνογραφία, τους οποίους όμως άφησε ελεύθερους με αναστολή έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)