Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Κάπου υπάρχει και φιλότιμο!!!!

 pedro sanchez

 
 
 Σκέφτεται να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός της Ισπανίας

 
 Διέκοψε τις δραστηριότητές του μέχρι τη Δευτέρα, όταν και θα ανακοινώσει την απόφασή του.

Πολιτική αναστάτωση στην Ισπανία, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε –μέσω επιστολής του στην πλατφόρμα «Χ»– πως «σκέφτεται» να παραιτηθεί από τη θέση του, επικαλούμενες πολύμηνες επιθέσεις της ακροδεξιάς κατά της οικογένειάς του. 

«Χρειάζομαι να σταματήσω για να σκεφτώ», ανέφερε ο Σάντσεθ, προσθέτοντας: «Χρειάζεται επειγόντως να απαντήσω σε μια ερώτηση που ρωτάω συνέχεια στον εαυτό μου: Αξίζει τον κόπο να παραμείνω [στη θέση] παρά τη λασπολογία της δεξιάς και της ακροδεξιάς;».

 

Η ανακοίνωση του Ισπανού πρωθυπουργού έγινε λίγες ώρες αφότου  μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δικαστής της Μαδρίτης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της συζύγου του, Μπεγκόνια, για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής, εξετάζοντας δηλαδή εάν έχει χρησιμοποιήσει τις κυβερνητικές της διασυνδέσεις για να προωθήσει τα ιδιωτικά επιχειρηματικά της συμφέροντα.

Η έρευνα σε βάρος της Μπεγκόνια Γκόμεθ ξεκίνησε στις 16 Απριλίου έπειτα από αγωγή της ένωσης Manos limpias (Καθαρά Χέρια): πρόκειται για πλατφόρμα που συνδέεται με υπερεθνικιστικές ομάδες, διαβόητες για την υποβολή νομικών καταγγελιών που συνδέονται με ακροδεξιούς σκοπούς. Σημειώνεται ότι η ισπανική νομοθεσία επιτρέπει σε μεμονωμένους πολίτες ή οργανισμούς να υποβάλλουν νομικές καταγγελίες, ακόμη και όταν δεν έχουν επηρεαστεί άμεσα από την εικαζόμενη εγκληματική ενέργεια.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός προτίθεται να ανακοινώσει την απόφασή του την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τότε θα διακόψει τις δραστηριότητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)