Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Η ΝΔ μπροστά σε «νέο Μακεδονικό» - Η Δεξιά του Κυρίου υψώνει «λάβαρο» στη Β. Ελλάδα

 


Η ΝΔ μπροστά σε «νέο Μακεδονικό» - Η Δεξιά του Κυρίου υψώνει «λάβαρο» στη Β. Ελλάδα
Οι νέες δημοσκοπήσεις δίνουν πάνω από 20% στα δεξιά κόμματα στη Μακεδονία.

Σε «κίνδυνο» για τη Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται η Μακεδονία, η οποία δημοσκοπικά θυμίζει… άλλη χώρα, με τη δύναμη της κυβερνητικής πλειοψηφίας να εμφανίζεται σημαντικά μειωμένη, σε ποσοστό μόλις 25,7% και τα κόμματα που κινούνται στα δεξιά της να συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστό που υπερβαίνει το 20%.

Η χθεσινή δημοσκόπηση της Opinion Poll (Action 24) είναι αποκαλυπτική και επιβεβαιωτική του κλίματος που μεταφέρουν όλο το τελευταίο διάστημα οι γαλάζιοι βουλευτές που εκλέγονται στη Βόρεια Ελλάδα, με τους συντηρητικούς ψηφοφόρους της ΝΔ να εμφανίζονται αποφασισμένοι να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα δυσαρέσκειας στην κυβέρνηση. Ενδεικτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, ενώ τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου με 12,6%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,4%, το ΚΚΕ με 7,8%, η Νίκη του Δημήτρη Νατσιού με 6,1%., η Πλεύση Ελευθερίας με 5,3%, η Νέα Αριστερά με 3,7%, οι Σπαρτιάτες με 3,2%, οι Δημοκράτες με 3,2`%, η Φωνή της Λογικής της κ. Λατινοπούλου με 2,1% και η Μέρα25 με 1,7%. Αυτό σημαίνει ότι τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστό 24%!

«Αν δεν ανακοπεί αυτή η τάση, τότε είναι βέβαιο ότι οι Ευρωκάλπες θα μας επιφυλάξουν εκπλήξεις» λένε τοπικοί βουλευτές οι οποίοι όλο το τελευταίο διάστημα βρίσκονται αντιμέτωποι με έντονη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων τους, με αιχμή τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, αλλά όχι μόνο. Το κλίμα επιβαρύνεται περαιτέρω από τη στάση που εξακολουθούν αρκετοί τοπικοί ιεράρχες, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία κατακεραυνώνουν τη ΝΔ για την πρωτοβουλία της, στηρίζοντας με τον τρόπο τους την Ελληνική Λύση και τη Νίκη.

Τα ίδια στελέχη παραδέχονται ότι η επίμονη στόχευση του λεγόμενου κεντρώου ακροατηρίου από το Μέγαρο Μαξίμου έχει απομακρύνει τη συντηρητική βάση της ΝΔ από την κυβερνητική παράταξη και ότι λόγω και της χαλαρότητας της ψήφου που παραδοσιακά υπάρχει στις Ευρωεκλογές, θα είναι πολύ δύσκολο στον χρόνο που απομένει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις που θα αποδώσουν καρπούς.

Εγκαινιάζοντας χθες τις προεκλογικές παρουσίες του στα ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επιδίωξε να ταυτίσει πολιτικά τους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ Στεφ. Κασσελάκη και Κυρ. Βελόπουλο, με συνειρμούς από την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων. Και το έπραξε, προειδοποιώντας για κινδύνους ενίσχυσης του «αντισυστημισμού» που, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Αντ1, «δεν είναι μόνο στα δεξιά της ΝΔ». Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τους δύο αρχηγούς για διάδοση θεωριών συνωμοσίας και ανέξοδες υποσχέσεις, ρητορική που θα κλιμακώσει καθ’ οδόν προς τις Ευρωκάλπες.

Ο κ. Μητσοτάκης αλλά και κορυφαία στελέχη του κόμματος που μπορούν να απευθυνθούν στα συγκεκριμένα ακροατήρια, όπως οι υπουργοί Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θ. Πλεύρης κα, θα περιοδεύσουν εντατικά στη Βόρεια Ελλάδα, ευελπιστώντας να μετριάσουν τις απώλειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)