Κυριακή 28 Απριλίου 2024

 

  

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνει και φέτος την εικαστική εκδήλωση - θεσμό, τον Εικαστικό Μήνα Μάϊο, στην Έδεσσα. Στον φιλόξενο χώρο του Παρθεναγωγείου θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, εκδηλώσεις λόγου και μουσικής. Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα συνοδεύουν μουσικά σχήματα από το Ωδείο Δήμου Έδεσσας. 



Με τις εκθέσεις  ζωγραφικής της Κατερίνας Μελισσανίδου και της Έφης Λαμπρίδου κάνει πρεμιέρα ο φετινός Μήνας Μάϊος. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Δευτέρα (Δεύτερη μέρα του Πάσχα) 6 Μαΐου 2024 στις 8 μ.μ.

Οι εκθέσεις ξεκινάνε την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024. 

Ώρες λειτουργίας καθημερινά 18:00 – 22:00 (Παρθεναγωγείο, Βαρόσι, Έδεσσα).


Η Κατερίνα Μελισσανίδου είναι μια Ελληνίδα σύγχρονη καλλιτέχνης, γεννημένη στην Αριδαία το 1972. Από το 2000 έως 2005 σπούδασε ζωγραφική στη σχολή καλών τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με δασκάλους όπως τον Βαγγέλη Δημητρέα, τον Μάκη Θεοφυλακτόπουλο και την Τέτα Μακρή. Επίσης, πήρε μαθήματα χαρακτικής στο εργαστήριο του Μανώλη Γιανναδάκη. Από το 2008 εργάζεται στην εκπαίδευση ως καθηγήτρια καλλιτεχνικών. Ασχολείται με τη ζωγραφική και την εικονογράφηση. 

Η Έφη Λαμπρίδου είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ, Τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών, με καθηγητές τον Γιώργο Τσακίρη και τον Βασίλη Βασιλακάκη. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής (Πάρο, Σύρο, Ν.Ερυθραία, Κηφισιά). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)