Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Κουτσούμπας: κ. Μητσοτάκη, γιατί δεν τα λέγατε στη φον ντερ Λάιεν το καλοκαίρι που ήσασταν μαζί στα Χανιά;

 Κουτσούμπας: κ. Μητσοτάκη, γιατί δεν τα λέγατε στη φον ντερ Λάιεν το καλοκαίρι που ήσασταν μαζί στα Χανιά;

 
 
 
 
Το «προεκλογικό πυροτέχνημα» Μητσοτάκη και η «βολική αντιπολίτευση»

«Προεκλογικό πυροτέχνημα» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας την επιστολή Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αναφορικά με τις πρακτικές των πολυεθνικών.

Κατά την προ ημερησίας συζήτηση για την ακρίβεια στην Ολομέλεια της Βουλής, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε «πυρήνα» του προβλήματος την πολιτική ανάπτυξης που εφαρμόζει η κυβέρνηση, καθώς έχει «ως σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος».

Σχολιάζοντας τα περί εισαγόμενης ακρίβειας, ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι - μεταξύ άλλων - έχει προωθήσει με κάθε τρόπο την αύξηση των κερδών των πολυεθνικών.

«Την πτώση τιμών στα τρόφιμα δεν την έχει εντοπίσει κανείς», σχολίασε.

Η ακρίβεια έχει εκτιναχθεί όλα αυτά τα χρόνια της... ανάπτυξή σας, είπε, προσθέτοντας ότι ανάπτυξη είδαν οι «λίγοι» και ότι «η καπιταλιστική ανάπτυξη και η καπιταλιστική κρίση είναι δίδυμα αδελφάκια».

Για επιστολή Μητσοτάκη σε φον ντερ Λάιεν

Σχολιάζοντας την επιστολή Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Κομισιόν για τις πολυεθνικές, είπε: «Πρόσφατα κάνατε και το επόμενο βήμα στην κοροϊδια, με την προεκλογική ανταλλαγή επιστολών με την φον ντερ Λάιεν. Το καλοκαίρι που κάνατε μαζί διακοπές στα Χανιά, δεν προλάβατε να τη ρωτήσετε; Η κ. φον ντερ Λάιεν δεν γνωρίζει τι κάνουν οι πολυεθνικές; Η Κομισιόν ακύρωσε το προεκλογικό σας πυροτέχνημα, με την απάντησή της...».

«Το μόνο που σας σώζει είναι η βολική αντιπολίτευση που σας κάνουν τα άλλα κόμματα», πρόσθεσε. 

Πηγή:dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)