Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Κακλαμάνης «πυροβολεί» ξανά την κυβέρνηση...

 




Κατηγορεί τον Μητσοτάκη πως έκανε τη Νέα Δημοκρατία «αυτοσχέδιο παράρτημα του ΠΑΣΟΚ»...
Δεν έχει τέλος η εσωστρέφεια και η αυστηρή κριτική «γαλάζιων» στελεχών στην πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την ηχηρή αποδοκιμασία στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. «Είναι μια μεγάλη "καμπάνα". Και όλοι ξέρουμε για ποιον χτυπάει», λέει δηκτικά ο Νικήτας Κακλαμάνης «φωτογραφίζοντας» το Μέγαρο Μαξίμου. 


Ο βουλευτής στην Α' Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης, με άρθρο του στην «Εστία», εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο Μαξίμου και κατηγορεί την παράταξη πως «έγινε αυτοσχέδιο παράρτημα του ΠΑΣΟΚ». Τα δηλητηριώδη σχόλια του Ν. Κακλαμάνη για τους «κεντρώους» της ΝΔ είναι διαρκή. 

«Ξεχάσαμε την πολιτική και η μερίδα του μέλλοντος ανήκει στην κυβέρνηση» αναφέρει ο πρώην υπουργός και χαρακτηρίζει «τουλάχιστον αφελές να πιστεύουμε ότι ένας ανασχηματισμός θα εκτονώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Γιατί είναι σαν να παρακολουθεί ο πολίτης να "παίζουμε μουσικές καρέκλες" και να αλλάζουμε απλά θέσεις στο παιχνίδι».

«Η παραδοσιακή, η γνήσια λαϊκή Δεξιά είχε προ πολλού παραγκωνιστεί από ένα αυτοσχέδιο παράρτημα του ΠΑΣΟΚ εντός της παράταξης. Οπότε ήταν λογικό και επόμενο πώς αυτό θα προκαλούσε αποστροφή- αν όχι οργή. Κι αυτό γιατί η ΝΔ είχε πάντα τη δική της εσωτερική, αλλά συμπαγή πολυμορφία. Δεν χρειάστηκε ποτέ δεκανίκια. Ανήκε πάντα στον προοδευτικό χώρο, στην κοινωνικά φιλελεύθερη κληρονομιά της και στον λαό», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός. 

Τέλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητά στροφή στη «λαϊκή δεξιά». «Τώρα -όχι αύριο- είναι η ώρα για άμεση δράση. Είναι η ώρα για επιστροφή στις ρίζες της λαϊκής δεξιάς. Είναι η ώρα για την επιστροφή της πολιτικής για την ζωή και την κοινωνία».

«Την ώρα που παρατάξεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ (που άλλοτε έβγαζαν φλύκταινες με τον όρο "πατρίδα") τολμούν και εντάσσουν τώρα τον όρο "πατριωτισμός" στο αφήγημά τους, η ΝΔ δεν φαίνεται να ιδρώνει. Με "λεξιλόγιο πολύ ελληνικό", λοιπόν, πιστεύω πως είναι ώρα να επιστρέψουμε στις πατριωτικές μας ρίζες και να ασχοληθούμε σοβαρά με τα εθνικά μας θέματα. Με μια εξωτερική πολιτική χωρίς εκπτώσεις, που θα απαντά καταλλήλως σε συστηματικές προκλήσεις της Τουρκίας, της Αλβανίας και των Σκοπίων», καταλήγει ο «γαλάζιος» βουλεύτης. 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)