Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Οπισθοχώρηση Γεωργιάδη στο μπλόκο γιατρών από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

 Οπισθοχώρηση Γεωργιάδη στο μπλόκο γιατρών από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

 
Πίσω φαίνεται πως κάνει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στο μέτωπο που έχει ανοίξει με τους ιδιώτες γιατρούς, τους οποίους καλούσε να καλύψουν κενά στο ΕΣΥ, ειδάλλως θα τους κόψει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Μιλώντας στο Action24 και αναφέροντας πως τα προβλήματα στην επαρχία έχουν λυθεί, ενώ παραμένει μόνο αυτό στη Κω, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «Δεσμεύομαι ότι δεν θα εκδώσω την ΚΥΑ γιατί το πρόβλημα έχει λυθεί».

Παράλληλα χαρακτήρισε ακραία συνδικαλιστική πρακτική την απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για διήμερη αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι περισσότεροι γιατροί δεν θα την ακολουθήσουν.

«Δεν είναι απειλή ευθέως ανάλογη. Είναι ευθέως ανάλογο να πεις ότι αν πάνε 9 παθολόγοι στην Κω θα κόψεις το δικαίωμα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλη την Ελλάδα; Το υπουργείο Υγείας δεν είπε ποτέ ότι θα κοπεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλη την Ελλάδα, είναι μια συνδικαλιστική αντίδραση του ΠΙΣ αυτή. Κάνω έκκληση στους γιατρούς να μην ακολουθήσουν αυτή την προτροπή, γιατί αν πετύχει θα έχει ως αποτέλεσμα μια τρομακτική ταλαιπωρία των ασθενών» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε «η πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας έχει δικαιωθεί γιατί εμείς ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να λύσουμε ένα χρονίζον θέμα με τα κενά στις εφημερίες. Όλα τα κενά καλύφθηκαν χωρίς να εφαρμοστεί η επίμαχη διάταξη. Αυτό που θέλαμε να πετύχουμε υπέρ του ΕΣΥ και υπέρ των ασθενών, το έχουμε πετύχει. Ευχαριστώ αυτούς τους γιατρούς που έσπευσαν να ανταποκριθούν στην κραυγή αγωνίας του υπουργείου Υγείας».

«Έχουμε, όμως, δύο εξαιρέσεις: Η μια επί του πεδίου που είναι η Κως αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε πρόοδο και η δεύτερη η πολύ σκληρή των συνδικαλιστών του ΠΙΣ». 

Πηγή: dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)