Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Άρχισε ο πόλεμος μεταξύ Ν. Παρούτογλου με τους Λουτρακιώτες

 


Ο  «ακήρυκτος» πόλεμος μεταξύ του Δημάρχου Αλμωπίας  με τους Λουτρακιώτες , τον οποίο κήρυξε μονομερώς ο ίδιος ,φαίνεται πως  γίνεται και επίσημος . Σύλλογοι και φορείς του Λουτρακίου  απαντούν με ευγενικό , πολιτισμένο  και προσεγμένο τρόπο , σε δημοσίευμα που καταχωρήθηκε σε  τοπικό  σάϊτ .


Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα απηχεί τις απόψεις του Δημάρχου, αφού επικαλείται πηγές του περιβάλλοντός του ( θεσμικΈς  ή όχι δεν διευκρινίζεται)  και δεν υπήρξε καμιά διαφοροποίηση από την δημοτική αρχή. Αν και στην ανακοίνωση των συλλόγων του Λουτρακίου δεν κατονομάζεται το μέσο που δημοσιεύτηκαν  οι υποτιμητικές απόψεις του Δημάρχου για το Λουτράκι, είναι προφανές ότι αναφέρονται σε αυτό , αφού δεν υπάρχει πουθενά αλλού τέτοιο δημοσίευμα.

 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ήδη υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια σε συμβούλους της παράταξης του Δημάρχου οι οποίοι διαφώνησαν έμπρακτα μαζί του  και παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις  των φετεινών ΠΟΖΑΡΙΤΙΚΩΝ.

Η ανακοίνωση των φορέων του Λουτρακιου  έχει ως εξής :

Σας επισυνάπτουμε το ενυπόγραφο δελτίο τύπου των συλλόγων του Λουτρακίου Αλμωπίας.

Παρακαλούμε όπως το δημοσιεύσετε.

Συντάχθηκε από κοινού από τους παρακάτω:

 

Σύλλογος Ξενοδόχων Λουτρακίου

Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων "ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ"

Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου "ΤΟ ΠΟΖΑΡ"

Σύλλογος Νέων Λουτρακίου

 

Με εκτίμηση

Οι σύλλογοι του Λουτρακίου Αλμωπίας

 

Παρακάτω και το κείμενο για την διευκόλυνση σας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

 

ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε. Ν.ΠΕΛΛΑΣ

 

ΛΟΥΤΡΑΚΙ 29/08/24

 

 

 

Όλοι οι Σύλλογοι του Λουτρακίου είναι γνωστό ότι, πέραν των σκοπών του καθενός μεμονωμένα,  όπως αυτοί  περιγράφονται στο καταστατικό τους, συνεργαζόμαστε ανιδιοτελώς από κοινού για την προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού της περιοχής της Αλμωπίας. Ως σύλλογοι,  συνειδητά έχουμε επιλέξει να απέχουμε από δημόσιες αντεγκλήσεις και πολιτικές σκοπιμότητες και για αυτό οι δημόσιες παρεμβάσεις μας σπανίζουν.

 Ωστόσο, υπέπεσε στην αντίληψή μας πρόσφατο δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο, σύμφωνα με το οποίο πιθανολογείται ότι προέρχεται από πηγή της δημοτικής αρχής.

 Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν, ότι λειτουργούμε και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, απέχοντας από οποιοδήποτε
πολιτικό παιχνίδι
,από όποιον κι αν προέρχεται, αρνούμενοι οποιαδήποτε πολιτική ταμπέλα προσπαθούν κάποιοι να μας προσάψουν. Ειδικά για το θέμα της Λουτρόπολης, στο οποίο επικεντρώνεται το επίμαχο δημοσίευμα, δηλώνουμε ότι όλοι οι Σύλλογοι του Δ.Δ. Λουτρακίου ουδέποτε θέσαμε είτε στην διοίκηση της λουτρόπολης είτε σε οποιαδήποτε άλλη διοικητική αρχή οποιονδήποτε όρο συνεργασίας, πόσο μάλλον ότι θέλουμε να επιβάλλουμε όρους. Ενεργούμε με μοναδικό γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της, η οποία αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρύτερης περιοχής και σε καμία περίπτωση δε θα στρεφόμασταν εναντίον της διοίκησής της Λουτρόπολης και οποιουδήποτε ενεργούσε προς όφελός της.

 

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με τις εκάστοτε διοικήσεις των Λουτρών φαίνεται από την αύξηση των εσόδων όλων των τοπικών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια, το οποίο άλλωστε διαπιστώνεται και από τις διάφορες πετυχημένες εκδηλώσεις που γίνονται για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού, αλλά και για την προώθηση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου των Συλλόγων. Οποιαδήποτε άλλη εντύπωση δημιουργείται είναι εκ του πονηρού...

  

ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

 

Ηχηρή απουσία του Δημάρχου Αλμωπίας Ν. Παρούτογλου από τα Ποζαρίτικα - Μήνυμα στους Συλλόγους του Λουτρακίου

 

 

"Πολεμικό" φαίνεται πως είναι το κλίμα μεταξύ του Δημάρχου Αλμωπίας Νίκου Παρούτογλου και των Συλλόγων του Λουτρακίου. Γεγονός που φανερώνεται και από την απουσία του από τα Ποζαρίτικα. Είναι ίσως η πρώτη φορά, που Δήμαρχος γυρνά την πλάτη στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις και δεν συμμετέχει σε καμία από τις τέσσερις μέρες.

 

Πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον της Δημοτικής Αρχής, αναφέρουν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός, αλλά ήταν μια ηχηρή απουσία που σκοπός της ήταν να στέλνει μήνυμα όχι στον κόσμο του χωριού, αλλά συγκεκριμένα στους Συλλόγους του Λουτρακίου.

 

Αφορμή για να φτάσουν σε αυτό το σημείο οι σχέσεις των δύο πλευρών, στάθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο χειρισμός ανθρώπων που συμμετέχουν στις Διοικήσεις των τοπικών Συλλόγων στο θέμα του πρόσφατου κλεισίματος των Λουτρών.

 

Όπως αναφέρουν πηγές που πρόσκεινται στον Δήμαρχο, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια διότι, ενώ υπήρχε επίσημη ανακοίνωση από την Λουτρόπολη και γίνονταν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της, αυτοί έδιναν μια άλλη εικόνα προς τα έξω. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για "πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της Λουτρόπολης" και αναφέρουν πως η Διοίκηση έδειξε από την πρώτη μέρα διάθεση για συνεργασία, αλλά οι Σύλλογοι του χωριού ήθελαν να επιβάλλουν τους δικούς τους όρους, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση, όπως αναφέρουν, με τη γενικότερη φιλοσοφία της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

4 σχόλια:

  1. Άμα έχεις μάθει στο πετσομπούκωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΛΤΕ ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΟΜΙΣΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΕΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΝΟΜΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΕ ΖΝΑΜ ΝΕ ΤΣΟΥ ΝΕ ΒΙΝΤΟ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΟΝΟΙΣΑΣ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ ΟΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΓΡΑΜΗΣΕΙΣ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μάθε να γράφεις πρώτα για να καταλαβαίνουμε και τι λες και μετά πες ότι θες να πεις.

      Διαγραφή
  3. Άστοχος φουλ μεγάλε και διχαστικος φτάνει η διχόνοια πια. Η κάθε περιοχή του όμορφου Δήμου μάς πρέπει να προσεχτει διαφορετικά. Δυστυχώς όμως και αυτός ο δήμαρχος αντί να υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα και δημόσιο συμφέρον και τρόπο διοίκησης. Προτιμά την ιδιοτικοποιιση αυτού που εκπροσωπεί και διοικη. Διοικούν και κυνηγούν το δημόσιο. Τι κόμπλεξ είναι αυτό δεν μπορούμε να το καταλάβουμε..οι ιδιοτικοποιιση στην Ελλάδα δεν πετυχενει πάρτε το χαμπάρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)