Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Αφού κατασυκοφάντησαν τον Μπάτση , υπερψήφισαν τα πεπραγμένα του στα Λουτρά

 ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΝΤΡΟΠΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ."ΓΛΑΣΤΡΑ" ΤΟ  Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ


 Θεαματική αναδίπλωση του Ν. Παρούτογλου στην γενική συνέλευση της επιχείρησης των Λουτρών, που έγινε την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου .

Ενώ ως αντιπολίτευση είχαν σύρει τα εξ αμάξης στον τότε δήμαρχο και πρόεδρο της επιχείρησης των Λουτρών  Χρήστο Μπάτση ,για τον τρόπο λειτουργίας  της επιχείρησης και το κόστος κυρίως της ανακαίνισης  του Αναψυκτηρίου , αφήνοντας τότε πάρα πολλές αιχμές  και υποννοούμενα για ατασθαλίες ,τα ψήφισαν όλα.

Ο εκνευρισμένος δήμαρχος ,κ. Ν. Παρούτογλου ( όπως το παραδέχτηκε και ο ίδιος )  ,δικαιολόγησε  την ψήφο του  για το καλό δήθεν της επιχείρησης προκειμένου να ενταχθεί στα προγράμματα που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα. Αυτοαναιρέθηκε όμως λίγο αργότερα στην τοποθέτησή του και το επιβεβαίωσε στην συνέχεια  και ο Διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης ,ότι η  ένταξη στα προγράμματα είναι πολύ δύσκολη .Ο χρόνος που απομένει  για τις σχετικές  αιτήσεις είναι πολύ λίγος ( γεγονός που δείχνει ότι δεν ασχολήθηκαν με τίποτα τέτοιο σχετικό ως σήμερα.) Οι  δε  εκκρεμότητες με τα κτίρια της λουτρόπολης  είναι πολλά και η επίλυσή τους  χρονοβόρα .

Η επιδότηση είναι πενήντα της εκατό , και το υπόλοιπο ποσό ιδία συμμετοχή. Για να βρεθούν τα χρήματα που είναι πολλά ή πρέπει να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να τα βάλλει  ο Δήμος,  , κάτι το αδύνατο ,ή να πάρει δάνειο. Πρέπει όμως να βρεθεί η τράπεζα που θα δεχτεί να δανειοδοτήσει  την επιχείρηση και με ποιους όρους . Για να προχωρήσει η δανειοδότηση απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία . Φυσικά να μπουν και οι ανάλογες υποθήκες στον χώρο της λουτρόπολης  .

 Συνεπώς η ενταξη σε οποιοδήποτε πρόγραμμα είναι αδύνατη, όπως προκύπτει από την θέση του Δημάρχου. Επομένως η ψήφιση όλων για την θητεία του Χ. Μπάτση , δεν έχει να κάνει με αυτό. Τελικά οι επιθέσεις κατά του τέως δημάρχου  τον τελευταίο χρόνο  , αλλά και προεκλογικά έγιναν για άλλους λόγους. Ο Χ. Μπάτσης με μεγάλη καθυστέρηση να ανέδειξε το έργο του στα Λουτρά, προβάλλοντας διάφορες εικόνες με τα πεπραγμένα του και υπεραμύνθηκε  του έργου του.

Ο Νίκος Παρούτογλου , επιτέθηκε κατά συλλόγων και φορέων του Λουτρακιου , τονίζοντας ότι αυτός υλοποιεί τον σχεδιασμό που είχε προαναγγείλει προεκλογικά.Τους κατηγόρησε δε ότι την πρόσφατη επιστολή διαμαρτυρίας  τους που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, δεν την υπέγραψαν όλοι, κατηγορόντας τους εμμέσως πλην σαφώς για πλαστογραφία. 

 Δεν απάντησε όμως , ούτε και ρωτήθηκε από κανέναν για τα αποτελέσματα της ανάλυσης των ιαματικών νερών , λόγο για τον οποίο είχαν κλείσει όλες οι πισίνες .

 Επίσης για μια ακόμα φορά έδωσε την εντύπωση ότι ο ίδιος χειρίζεται τα πάντα στα Λουτρά  και ότι το διοικητικό συμβούλιο ουσιαστικά είναι  διακοσμητικό στοιχείο. Κάτι που επισήμανε και ο πρώην δήμαρχος Δημητρης Πασόης , ο οποίος παρευρισκόταν   ως μέλος της πρώην διοίκησης ,  Εξέφρασε ακόμα  την  ‘αποψη ότι τα οικονομικά αποτελέσματα μπορούσαν να είναι  και ότι ο Χ, Μπάτσης έβαζε τα συμβούλια σε ώρες που δεν μπορούσε να παραβρίσκεται, λόγω της εργασίας του ως δημόσιος υπάλληλος. .

 Ο  Διευθύνων σύμβουλος αναφέρθηκε σε διάφορα κακώς κείμενα και εκκρεμότητες που υπάρχουν . Τόσο ο ίδιος  όμως όσο και ο δήμαρχος έδωσαν την εντύπωση ότι δεν υπάρχει κανένα αναπτυξιακό πλάνο. Περιορίστηκαν στην κατάθεση διάφορων απόψεων μιας κακογραμμένης έκθεσης ιδεών και πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της λουτρόπολης και τις ρεαλιστικές μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης

Αναίτια όμως και πολύ περίεργη επίθεση δέχτηκε από τον κ.Παρούτογλου και ο Αντιπρόεδρος των ξενοδόχων Λουτρακίου την Φώτης Μοσχάκης, ο οποίος ζήτησε να μάθει αν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου  της επιχείρησης μπορούν να συμμετέχουν και ιδιώτες . Η ερώτηση εξόργισε τον δήμαρχο ο οποίος με προσβλητικό τρόπο  την χαρακτήρισε ντροπή  αυτό που ρώτησε ζητώντας να ανακαλέσει. 

 Βρήκε δε την ευκαιρία ο κ.Παρούτογλου να διατυμπανίσει ότι τα Λουτρά δεν πωλούνται. Αργότερα αυτοδιοικητικοί κύκλοι συμπλήρωσαν  την ρήση του δημάρχου , λέγοντας  ότι τα Λουτρά δεν πωλούνται , αλλά εκποιούνται... Την ξαφνική του οργή ο κ. Παρούτογλου την απέδωσε  στην άγνοια του καταστατικού της επιχείρησης από τον κ. Μοσχάκη , αφού κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το καταστατικό. Ο Αντιπρόεδρος όμως των ξενοδόχων  δεν είναι μέλος στη διοίκηση της επιχείρησης και ήταν φυσικό να μην γνωρίζει το καταστατικό. Κάτι που ενδεχομένως να συμβαίνει και με πολλούς δημοτικούς συμβούλους . 

Απαξιωτικός ήταν ο κ. Παρούτογλου και προς τον τοπικό τύπο , υποστηρίζοντας ότι  κάποιοι δεν θέλουν το καλό της λουτρόπολης . Μερικοί δε δημοσιογράφοι ...χρηματίζονται, χωρίς όμως να έχει το θάρρος να κατονομάσει έστω και έναν.

Ο Δήμαρχος έκανε επίσης γνωστό ότι υπάρχει απόφαση του ελεγκτικού συμβουλίου  που έχει κρίνει ότι οι προσλήψεις με δίμηνα είναι παράνομες. Συνεχίζει όμως  και σήμερα η διοίκηση να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. 

6 σχόλια:

  1. κοιμώμενη πολιτεία είναι η Αλμωπία .
    τα συμβούλια (δημοτικά, Λουτρών) υπερβολικά κάτω των περιστάσεων.
    Ένας ελλιπής κούκος ανάμεσα σε ανύπαρκτους φαντάζει μέγας αστέρας.
    Ερώτημα: - είναι πράγματι ανεπαρκείς οι διοικούντες :
    δικιά μου απάντηση : - Όχι, απλά όλες οι ενέργειές τους τελικά,
    έχουν την προσωπική τους και μόνο ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπάτσης θα λέτε και θα...🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΖΕΚΟΣ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ. ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πει; Αφού ο δήμαρχος κινεί τα νήματα, απλά δεν μπήκε πρόεδρος για να μην φαίνεται αυτός μπροστά, ας βρίζουν τους υπόλοιπους οι Λουτράκιωτες σου λέει.

      Διαγραφή
  4. Αυτοί είναι! Θα, θα, θα, μέχρι να βγουν και μετα "δύσκολα τα πράγματα, δεν υπάρχει χρήμα"! Κρίμα για το στολίδι που έχουμε δίπλα μας χωρίς αξιοποίηση, κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)