Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ - Επιτροπή Καταστατικού: «Φρένο» στην αλλαγή του ονόματος και στην κατάργηση της Πολιτικής Γραμματείας

ΣΥΡΙΖΑ - Επιτροπή Καταστατικού: «Φρένο» στην αλλαγή του ονόματος και στην κατάργηση της Πολιτικής Γραμματείας
 

 Τι συζήτησε η Επιτροπή Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ και τι θα αναφέρει το κείμενο της εισήγησης που θα μοιραστεί στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Μετά από αρκετές ώρες, ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή (6/9), στις 6 τα ξημερώματα η συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως προκύπτει, δεν πέρασαν τελικά στην εισήγηση της Επιτροπής όλες οι ριζικές αλλαγές που πρότεινε πρόσφατα ο Στέφανος Κασσελάκης, με σημαντικότερη αυτή της αλλαγής του ονόματος.

Το ζήτημα αλλαγής του ονόματος συζητήθηκε, όμως δεν συμπεριλαμβάνεται η πρόταση για το «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς».

Επίσης, στην εισήγηση της Επιτροπής δεν συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση της Πολιτικής Γραμματείας που επίσης είχε προτείνει ο πρόεδρος του κόμματος.

Το όνομα της Κεντρικής Επιτροπής παραμένει το ίδιο, τα μέλη θα είναι 201 και θα εκλέγονται όλα. Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε προτείνει να μετονομαστεί σε Εθνική Επιτροπή, να έχει 151 μέλη και να συμμετέχουν ex officio οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές.

Επίσης, δεν πέρασε η πρόταση Κασσελάκη για την Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου ουσιαστικά θα παρακάμπτονταν η απόφαση των άλλων Οργάνων (πχ της ΚΕ για τον Σπίρτζη) σε περίπτωση διαγραφής.

Το κείμενο της εισήγησης θα μοιραστεί στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ενόψει της αυριανής συνεδρίασης. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)