Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Κλείδωσαν οι αλλαγές στις στρατιωτικές σχολές - Τι αλλάζει στις Πανελλήνιες

 Κλείδωσαν οι αλλαγές στις στρατιωτικές σχολές - Τι αλλάζει στις Πανελλήνιες

 

 
 
 
 Συνάντηση Δένδια με Πιερρακάκη για την προσέλκυση νέων στις στρατιωτικές σχολές

Σαρωτικές αλλαγές αναμένονται να ανακοινωθούν αύριο για το πλαίσιο της εισαγωγής νέων σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές μέσω Πανελληνίων. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το πέρας της αυριανής συνάντησης του Υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, με μοναδικό θέματα της ατζέντας την προσέλκυση νέων στις Στρατιωτικές Σχολές.

Τα φετινά απογοητευτικά στοιχεία των Πανελληνίων με τα εκατοντάδες κενά - μετά από πολλά χρόνια - στις Στρατιωτικές Σχολές εκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στα συναρμόδια Υπουργεία που από την πρώτη στιγμή επεργάζονται σχέδια για το πώς οι σπουδαστές θα δώσουν εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στις Στρατιωτικές Σχολές. Χαρακτηριστικό της πρωτοφανούς πτώσης στην εισαγωγή στις σχολές του Στρατού είναι η εκκωφαντική «βουτιά» της σχολής Ευέλπιδων που κατέγραψε μείον 3140 μόρια.

Στη Σχολή Ικάρων (Ιπτάμενοι) καλύφθηκαν 61 από τις 75 θέσεις και στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) από τις 200 θέσεις καλύφθηκαν μόνο οι 52. Αυτό ισοδυναμεί με την απώλεια 460 συνολικά αξιωματικών και υπαξιωματικών μέσα σε μια μέρα και βέβαια δεν υπάρχουν επιλαχόντες, με επακόλουθο οι θέσεις να παραμείνουν κενές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναμένεται να ανακοινωθεί η δυνατότητα στους υποψήφιους και των τεσσάρων Επιστημονικών Πεδίων, να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές Σχολές με το μεγάλο ερωτηματικό να είναι αν η σημαίνουσα αυτή αλλαγή θα εφαρμοστεί από τις φετινές Πανελλήνιες ή αυτές του 2026 ενώ σίγουρη θεωρείται η ανακοίνωση της αύξησης του μισθού των σπουδαστών των Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών από τα 150 ευρώ που είναι σήμερα στα 600 ευρώ.  

Πηγή: dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)