Οι αναφορές του κ. Τσίπρα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και για το ρόλο της Δικαιοσύνης σε κομβικά ζητήματα όπως των υποκλοπών, των Τεμπών και του ναυαγίου της Πύλου, φαίνεται πως ενόχλησαν την ανώτατη δικαστικό
Ενοχλήθηκε η Εισαγγελέας του Άρειου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής νωρίτερα με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε πρωτόγνωρη θεσμική απρέπεια.
Οι αναφορές του κ. Τσίπρα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και για το ρόλο της Δικαιοσύνης σε κομβικά ζητήματα όπως των υποκλοπών, των Τεμπών και του ναυαγίου της Πύλου, φαίνεται πως ενόχλησαν την ανώτατη δικαστικό.
Τα μάζεψε κι έφυγε
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο της ομιλίας, η κα Αδειλίνη να μαζεύει τα πράγματά της και να φεύγει.
Η κίνησή της δεν έμεινε ασχολίαστη από τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος πολύ χαρακτηριστικά σημείωσε εκείνη την ώρα: «επιβάλλεται η εκτελεστική αλλά και η δικαστική εξουσία, να κάθεται και να ακούει τουλάχιστον… να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Για να μπορούμε να μιλάμε πραγματικά για εμβάθυνση του Κράτους Δικαίου, για μια ισχυρή και όχι για μια πάσχουσα Δημοκρατία».
Η κριτική που ενόχλησε την εισαγγελέα
Ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας στηλίτευσε την κωλυσιεργία και ολιγωρία στη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών σε θέματα καίριας σημασίας για την ίδια την Δημοκρατία, κριτική που σημειωτέον εκφράζει απολύτως και μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης.
«Μπορούμε ευλόγως να ελπίζουμε πως οι θεσμοί του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συμβάλλουν και στην αποκατάσταση υποθέσεων που αποτελούν τις μεγαλύτερες μαύρες κηλίδες, τις ανοιχτές πληγές του κράτους Δικαίου στη πατρίδα μας και που άνοιξαν, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια. Αναφέρομαι όπως όλοι θα καταλάβατε, στο μεγάλο σκάνδαλο των μαζικών παράνομων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Κυρίως όμως αναφέρομαι στις αδιανόητες για μια ευρωπαϊκή χώρα, προσπάθειες παρακώλυσης των ερευνών της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής. Και στην αδυναμία των δικαστικών αρχών να εντοπίσουν τους υπευθύνους και να αποδώσουν δικαιοσύνη.
Ενώ αντίστοιχη ολιγωρία των αρχών, εντοπίζεται τόσο στο δραματικό ναυάγιο της Πύλου με τον πνιγμό εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών, ενώ βρίσκονταν επί 16 ώρες στην περιοχή έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας. Αλλά και στο σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών, με τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας. Σήμερα – με τη συναίνεση όλων μας- η Ελλάδα είναι υπό επιτήρηση από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση» ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα που προφανώς ενόχλησαν την κυρία Αδειλίνη που στο σημείο αυτό αποχώρησε από την αίθουσα.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη μαζεύει τα πράγματά της λίγο πριν αποχωρήσει από την αίθουσα
Την αντίδραση αυτή δεν άφησε ασχολίαστη ο κ. Τσίπρας που ολοκληρώνοντας την ομιλία του σημείωσε: «Αν θέλουμε, λοιπόν, στο μέλλον να γιορτάζουμε με μεγαλύτερη περηφάνεια επετείους σαν τη σημερινή, των 50 χρόνων από την επανακύρωση της Ευρωπαικής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από τη χώρα μας, επιβάλλεται η εκτελεστική αλλά και η δικαστική της εξουσία να κάθεται και να ακούει τουλάχιστον… να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Για να μπορούμε να μιλάμε πραγματικά για εμβάθυνση του Κράτους Δικαίου, για μια ισχυρή και όχι για μια πάσχουσα Δημοκρατία».
Ο μάρτυρας
Η αποχώρηση της κας Αδειλίνη έρχεται μία μέρα μετά τη νέα δημοσιογραφική αποκάλυψη που αφορούσε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Την περίπτωση δηλαδή ενός κρίσιμου μάρτυρα, του Αιμίλιου Κοσμίδη, ο οποίος φέρεται να είναι ο άνθρωπος που πλήρωσε τα μολυσμένα sms με το λογισμικό Predator τα οποία έφτασαν στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη κ.α.
Όπως αποκάλυψε η έρευνα του Inside Story, ο εν λόγω μάρτυρας, αν και κρίσιμος για τη διαλεύκανση της υπόθεσης ουδέποτε κλήθηκε να καταθέσει στις αρχές και στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αχιλλέα Ζήση που είχε αναλάβει την υπόθεση, έπειτα από σχετική απόφαση της κας Αδειλίνη, ώστε η έρευνα να τρέξει πιο γρήγορα.
Ουδεμία ανοχή στην κριτική
Σε κάθε περίπτωση με τη στάση της η ανώτατη δικαστικός έδειξε σήμερα ότι δεν αντέχει την κριτική, ενώ η θεσμική απρέπεια επεκτείνεται και στους υπόλοιπους παρόντες στην αίθουσα που μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας κ.α.
Πηγή: pronews.gr
Opios.exi.ti.miga.migiazete.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμ όταν είχατε την ευκαιρία να κάνετε κάτι με αυτόν τον υπόνομο που καμώνεται τη δικαιοσύνη και ξεπλένει κάθε ανομία, δεν ξέρατε τι να κάνετε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα καληνύχτα. Η συμμορία οπλιστηκε και το όνειρο εχάθη.
Στο τέλος θα σας εγκαλεσουν σε ειδικά δικαστήρια για παραδειγματισμό κάθε επίδοξου αντιπάλου τους και φυσικά να αποχαυνωσουν τα χαλαρά που τους σέρνουν από τη μύτη.
Αυτές οι ευκαιρίες δεν δίνονται κάθε μέρα. Κι όταν τις έχεις, πρέπει να ξέρεις τι να τις κάνεις.
Μα η εκάστοτε δικαστική εξουσία είναι απαραίτητη για την αντίστοιχη πολιτική εξουσία, για να τη νομιμοποιεί.Δεν ήθελε να τους πειράξει γιατί τη χρειαζόταν.Απλώς τότε είχε τους δικούς του.
ΔιαγραφήΓια πε ποιους. Εγώ τους Ντογιάκους θυμάμαι.
ΔιαγραφήΞεχασιάρη!Τη Θάνου μέχρι και υπηρεσιακή πρωθυπουργό την έκανε.Με την άλλη τη λέρα τον Παπαγγελόπουλο ήταν αχτύπητο team.
ΔιαγραφήΙεεεεεεεε ορε ζαγάρ...
ΔιαγραφήΗ Θάνου πρόεδρος Αρείου Παγου και άνθρωπος του Τσίπρα! Μαγαρισαν οι απόλυτοι τον Άρειο Πάγο Σιγά μη τη φύτεψε ο Κουτσιούμπας.
Ο Παπαγεωργόπουλος ορε ζαγάρ...
Έκανε καριέρα με ΝΔ ως και διοικητής ΕΥΠ. Τον έβαλε εκεί η ΝΔ γκομμουνιστη άνθρωπο; Ανέλαβε υποθέσεις χρηματισμού της ΝΔ (π.χ. υπόθεση MAYO) και τις έθαψε μεγαλοπρεπώς. Φαντάσου τι δικούς του είχε ο Αλ6ς!
Για κάμε άλλη μια προσπάθεια...
Πες και Αντώναρο μη χαρίζεται στις αριστεράτζα.
Διαγραφή