Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΗΡΘΑΝ ΛΥΟΜΕΝΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΤΗΘΗΚΑΝ

Από το Σεπτεμβριο γνώριζαν  στο Δήμο Αριδαίας μετά την επίσκεψη της υφυπουργού Θεοδώρας Τζάκρη  οτι θα σταλούν λυόμενες σχολικές αίθουσες , αλλά δεν φρόντισαν για το αυτονόητο . Να φτειάξουν την κατάλληλη υποδομή για να τοποθετηθούν
. ΄Ετσι οι αίθουσες έφτασαν χθες Πέμπτη ,αλλά  η τοποθέτησή τους ήταν αδύνατη να γίνει στο ...χαλίκι. Το γεγονός καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός του Δημήτρη  Πασόη, με τη παρακάτω ανακοίνωση:




Ανακοίνωση του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ» με επικεφαλή τον Δημήτρη Πασόη, σχετικά με την εγκατάσταση προκατασκευασμένων αιθουσών στο Γενικό Λύκειο και στο 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας από τον Ο.Σ.Κ.

Μετά την επίσκεψη του κλιμακίου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) στην πόλη της Αριδαίας, στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη, δρομολογήθηκε η εγκατάσταση τεσσάρων προκατασκευασμένων αιθουσών στα προαύλια του Γενικού Λυκείου (ΓΕ.Λ) και του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας. Η μόνη προϋπόθεση ήταν η έκδοση της απαραίτητης άδειας από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ν. Πέλλας και η κατασκευή βάσεων από σκυρόδεμα για την εφαρμογή των αιθουσών στα σημεία εγκατάστασης, από τον Δήμο Αριδαίας. Η αδιαφορία όμως από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, φαίνεται πως δεν έχει όρια. Παρά τις οχλήσεις που δέχτηκε, ώστε να είναι εγκαίρως έτοιμες οι εν λόγω βάσεις, φτάσαμε στο σημείο οι προκατασκευασμένες αίθουσες να έχουν φτάσει στα σχολεία το βράδυ της Πέμπτης και να μην υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν για να δοθούν προς χρήση την ερχόμενη εβδομάδα.

Και αναρωτιόμαστε:
• Αυτή είναι η μέριμνα για το πρόβλημα σχολικής στέγης του ΓΕ.Λ. και του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας;
• Μετά από τέσσερα χρόνια στην διοίκηση του Δήμου και με βάση την εμπειρία που όπως υποστηρίζουν ότι απέκτησαν, δεν είναι σε θέση να προβούν ακόμα και στις πιο απλές πράξεις, ώστε να δοθεί έστω και μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα;
• Ποιός θα αναλάβει άραγε την ευθύνη για την αδιαφορία και για την διάψευση των δεσμεύσεων που είχαν αναλάβει προς το κλιμάκιο του Ο.Σ.Κ, αλλά και προς την τοπική μας κοινωνία;

Η δική μας δέσμευση αφορά πρωτίστως στον σεβασμό της προσωπικότητας του κάθε πολίτη της Αλμωπίας, και ειδικά της Νεολαίας. Τέτοιου είδους αδιαφορία αποτελεί προσβολή της νοημοσύνης των παιδιών μας, που με τους δικούς τους αγώνες πέτυχαν έστω και αυτήν την προσωρινή λύση.
Από την επομένη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα στη σχολική κοινότητα, δίπλα στους μαθητές και τους καθηγητές, ώστε να αντιμετωπίσουμε στη βάση τους, από κοινού, τα υπάρχοντα προβλήματα και όσα δύναται να προκύψουν στο μέλλον.

Από το Γραφείο Τύπου
του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ»

4 σχόλια:

  1. ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνον στην Αριδαία θα μπορούσε να μπει προεκλογικά τέτοιο θέμα, και αυτό γιατί αλλού είναι ακατάλληλες σύμφωνα με τον παρακάτω σύνδεσμο.
    Διαβάστε διαμαρτυρίες γονέων στον παρακάτω σύνδεσμο.

    http://www.imode.gr/2010/10/%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%BB%CF%85%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%AF.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαραδεκτο. Αυτο ειναι απλα αισχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΒΑΖΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ.ΑΛΛΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ...ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ Σ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ,ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ,ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΓΟΝΕΙΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)