Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ



Στην Αριδαία στις 27 και 28 Νοεμβρίου, φιλοξενήθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο προπονητών αντισφαίρισης με αντικείμενο το πρόγραμμα "Tennis 10s"", που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας σε συνεργασία με την Τεχνική Διεύθυνση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

 
Ομιλητές του σεμιναρίου ήταν τα μέλη της Τεχνικής Διεύθυνσης της Ε.Φ.Ο.Α εκπαιδευμένοι από την I.T.F., Γεώργιος Παπαχατζής και Μάνος Μουλιανιτάκης.
Οι αλλαγές που σημειώνονται παγκοσμίως επιβάλλουν την προσαρμογή του τρόπου διδασκαλίας στα σύγχρονα δεδομένα και την υιοθέτηση πετυχημένων πρακτικών προηγμένων τενιστικά χωρών.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν προπονητές του τένις, φοιτητές με ειδικότητα το τένις καθώς και αρκετοί καθηγητές φυσικής αγωγής της περιοχή.
Το Σάββατο 27/11, στους 25 προπονητές-τριες που συμμετείχαν στο σεμινάριο, παρουσιάστηκαν, στην αίθουσα, η δημιουργία ενός κατάλληλου περιβάλλοντος απόδοσης για τα επίλεκτα παιδιά κάτω των 10 ετών, οι καταστάσεις παιχνιδιού σε συνδυασμό με τους τακτικούς σκοπούς, ενώ η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των παρακάτω θεμάτων :
- Προπονητικός Προγραμματισμός για 10άρια.
- Δουλεύοντας με τους γονείς
- Φυσική κατάσταση για 10άρια ( Αίθουσα και γήπεδο)
Η δεύτερη μέρα περιλάμβανε τα παρακάτω θέματα :
-  Aναγνώριση και ανάπτυξης ταλέντων.
-  Περιβάλλον απόδοσης και χαρακτηριστικά πορτοκαλί και πράσινου επιπέδου.
-  Καταστάσεις παιχνιδιού και στόχοι τακτικής με εφαρμογή στο γήπεδο.
Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και τον Δήμο Αριδαίας  για την βοήθειά του στη διοργάνωση του σεμιναρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)