Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ με επιστολή του

1
                                                                                                  

 Προς   την : Υπουργό Παιδείας Δ.Β.Μ. & Θρησκευμάτων

                                     και           Κοινοποίση στους      Βουλευτές  τουΝομού
                                                                                                        τονΑντιπερειφεριάρχη Πέλλας
                                                              τον Δήμαρχο Αριδαίας
                                               και τα Μ.Μ.Ε. διαμαρτ'υρεται για το αθλητικό σχολειο ως εξης:



   Κυρία Υπουργέ
   Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας, στο οποίο λειτουργεί το Αθλητικό Σχολείο Αριδαίας, πληροφορήθηκε στη μέση της σχολικής χρονιάς για την κατάργηση των τμημάτων άρσης βαρών και μπάσκετ καθώς επίσης και για την υπολειτουργία των τμημάτων  στίβου και ποδοσφαίρου.
   Η αγανάκτηση που επικρατεί στις τάξεις των γονέων έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.
   Βλέπουν τα παιδιά τους, που οι περισσότεροι είναι επίλεκτοι αθλητές, να χρησιμοποιούνται ως «πειραματόζωα» στις όποιες αλλαγές θέλει να επιβάλλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
   Αν δεν σας άρεσε η λειτουργία των αθλητικών σχολείων, είχατε όλα τα χρονικά περιθώρια στην αρχή της σχολικής περιόδου να τα αλλάξετε και να επιβάλλουν νέους κανόνες λειτουργίας ή να αλλάξετε την διαδικασία πρόσληψης των καθηγητών στα ΤΑΔ. Αντί  αυτού, υπεγράφησαν όλες οι εγκύκλιοι λειτουργίας των αθλητικών σχολείων με την υπάρχουσα μορφή αλλά και του τρόπου πρόσληψης των καθηγητών.
   Και έρχεστε σήμερα, στα μέσα του  Γενάρη και χωρίς οι μαθητές-αθλητές να έχουν κάνει μία ώρα γυμναστικής(αν και αθλητικό σχολείο) να αποφασίζετε την μη λειτουργία ή την υπολειτουργία του, όπου υπάρχει η δυνατότητα.
   Το Αθλητικό Γυμνάσιο Αριδαίας, από το 1996 που ξεκίνησε την λειτουργία του έχει να επιδείξει έναν ξεχωριστό τρόπο λειτουργίας και ιδιαίτερες αθλητικές διακρίσεις σε Πανελλήνιο και Παγκόσμιο επίπεδο. Οι ομάδες μπάσκετ του Σχολείου αναδεικνύονται «μόνιμοι» πρωταθλητές  στο  Νομό. Δεκάδες αθλητές στίβου του Αθλητικού,  αναδεικνύονται πρωταθλητές σε σχολικούς αγώνες και σημειώνουν ξεχωριστές αθλητικές διακρίσεις με τον τοπικό αθλητικό σύλλογο, στο δυναμικό του οποίου ανήκουν. Το τμήμα της άρσης βαρών αλλά και οι τοπικοί σύλλογοι κάνουν την πόλη της Αριδαίας ευρύτατα γνωστή για τις μεγάλες αθλητικές διακρίσεις που σημειώνουν σε Πανελλήνιο και Παγκόσμιο επίπεδο. Στο τμήμα ποδοσφαίρου πολλοί αθλητές διακρίνονται και εντάσσονται στο δυναμικό μεγάλων ομάδων.
   Η διασύνδεση του σχολικού αθλητισμού με τον σωματειακό αθλητισμό, είναι το βασικό στοιχείο στην πετυχημένη λειτουργία του Αθλητικού Γυμνασίου Αριδαίας. Είναι το στοιχείο εκείνο,  που μεγιστοποίησε το αθλητικό αποτέλεσμα και  χάρισε  στην Επαρχία μας αλλά και στον Ελληνικό αθλητισμό, ύψιστες αθλητικές διακρίσεις.
   Η πιθανή διακοπή λειτουργίας των τμημάτων άρσης βαρών και μπάσκετ αλλά και η υπολειτουργία του τμήματος στίβου, έτσι όπως προωθείται από ορισμένους, μας βρίσκει αντίθετους.
   Επιθυμία όλων των γονέων είναι η συνέχιση και λειτουργία του Αθλητικού Γυμνασίου Αριδαίας για την τρέχουσα περίοδο, όπως σχεδιάστηκε και προγραμματίστηκε στην αρχή της σχολικής περιόδου. Οι όποιες αλλαγές μπορούν να μετατεθούν για την νέα σχολική περίοδο. Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση είμαστε πρόθυμοι να συνεισφέρουμε με προτάσεις, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Αθλητικών Σχολείων στο μέλλον.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                       Η  Γεν. Γραμματέας

Προκοπίδης Ευάγγελος                                                            Κόνογλου Δέσποινα
6945599963                                                                                      6988599173
  
  

2 σχόλια:

  1. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ;;; ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ;;; ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ;;; ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) 100 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΤΩΡΑ.
    ΟΞΩ ΑΠΟ ΔΩ ΥΠΟΚΡΙΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)