Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ

ΣΕ δύσκολη κατάσταση βρίσκονται κυρίως τα χωριά του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου,λόγω έλλειψης αγροτικών γιατρών.
Χθες έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο στην Αριδαία και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων  της Ανατολικής Αλμωπίας ,μετέφεραν το μέγεθος του προβλήματος  στο Δήμαρχο Δημήτρη Πασόη ,ο οποίος ζήτησε από την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αριδαίας Στέλλα Φωτοπούλου να βοηθήσει στα πλαίσια των Δυνατοτήτων που υπάρχουν . ΄Οπως έγινε γνωστό όμως ,το Κέντρο Υγείας αυτή τη στιγμή έχει αποδυναμωθεί τελείως.

Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τραπεζανίδης.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ-
Στην ερώτηση που κατέθεσε  ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης  στη Βουλή σχετικά με το φαινόμενο της έλλειψης αγροτικών ιατρών που παρατηρείται σε χωριά του Ν. Πέλλας ( όπως Εξαπλάτανος, Αρχάγγελος κλπ ), δόθηκε από τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο η παρακάτω απάντηση :
« Απαντώντας στην με αριθ. 10680/8-2-2011 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή σχετικά με την έλλειψη αγροτικών ιατρών στην περιφέρεια, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Η αρμόδια υπηρεσία του ΥΥΚΑ, με κύριο μέλημα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και την προστασία της δημόσιας υγείας, προβαίνει στις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται προκειμένου να στελεχώνονται τα ιατρεία όλης της χώρας.
Συγκεκριμένα για το Ν. Πέλλας, σας γνωρίζουμε ότι στην πλέον πρόσφατη προκήρυξη της 13ης Σεπτεμβρίου 2010 συμπεριλήφθηκαν 7 αγροτικά ιατρεία του νομού. Για όλα εκδηλώθηκε ενδιαφέρον εκ μέρους των ιατρών υπόχρεων υπηρεσίας υπαίθρου. Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης, ένας ( 1 ) ιατρός Γενικής Ιατρικής τοποθετείται στο Περιφερειακό Ιατρείο Εξαπλατάνου, ένας ( 1 ) στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας, ένας ( 1 ) στο Περιφερειακό Ιατρείο Σωσάνδρας, ένας ( 1 ) στο Περιφερειακό Ιατρείο Καρυδιάς, ένας ( 1 ) στο Περιφερειακό Ιατρείο Παναγίτσας, ένας ( 1 ) στο Περιφερειακό Ιατρείο Προμάχων και ένας ( 1 ) στο Περιφερειακό Ιατρείο Φούστανης ».
Να σημειωθεί ότι η απάντηση αυτή του Υπουργού δεν λύνει το πρόβλημα, γεγονός που προκάλεσε τη νέα παρέμβαση του Γιώργου Καρασμάνη στη Βουλή, ο οποίος κατέθεσε νέα ερώτηση με την οποία ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό αφενός να καλυφθούν τα κενά και των άλλων περιφερειακών ιατρείων του Νομού ( όπως Αρχάγγελος κλπ ) και αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα στους αγροτικούς ιατρούς των οποίων λήγει η σύμβασή τους, να μπορούν να παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι αυτές να καλυφθούν από νέους ιατρούς, έτσι ώστε ν’ αντιμετωπισθεί οριστικά το πρόβλημα των κενών θέσεων που παρατηρείται στα αγροτικά ιατρεία του Νομού και της χώρας γενικότερα προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών.

ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011     ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

1 σχόλιο:

  1. ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΟΙ Η ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ!!!!!
    -ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ. ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΝΕΥΡΙΑΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Η ΝΑ ΝΕΥΡΙΑΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΠΟΥ Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΧΩΡΙΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΕΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)