Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Συνάντηση του Γεν.Γραμματέα Νέας Γενιάς Γιάννο Λιβανό με το ΤΟ.ΣΥ.Ν Εδεσσας.


Πρωτοβουλίες όπως αυτή του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς, κ. Λιβανού, θα έπρεπε να αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση, ιδιαίτερα σε μια συγκυρία όπως η σημερινή, με τους νέους ανθρώπους να αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους δημιουργικής έκφρασης.

Τα Τοπικά Συμβούλια Νέων είναι ένας θεσμός, ένα κοινωνικό μόρφωμα που μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες και τις ανησυχίες των νέων ανθρώπων μέσα από μια συλλογική και οργανωμένη δράση. Το ότι σε αυτήν την προσπάθεια δεν είναι μόνοι τους απέδειξε η παρουσία του κ. Λιβανού στην Έδεσσα κατά την 25η Μαρτίου. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Έδεσσας παρουσία τοπικών φορέων συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι του δήμου μας και παρουσιάστηκαν οι προτάσεις, οι δράσεις και τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.
 Ειδικότερα ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς αναφέρθηκε διεξοδικά στους άξονες προτεραιότητας της Γραμματείας όσον αφορά τις δράσεις και τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν, καθώς και σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία των ΤΟ.ΣΥ.Ν.  Φρέσκιες ιδέες και απόψεις κατατέθηκαν στο τραπέζι και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Έδεσσας παρουσίασαν τις δράσεις αλλά και τα όποια προβλήματα αντιμετώπισαν όλο αυτό το διάστημα.
Το σημαντικότερο από αυτήν τη συνάντηση είναι το ότι αυτή αποτελεί την αρχή μιας συνεχούς επαφής και στενής συνεργασίας του ΤΟ.ΣΥ.Ν Έδεσσας με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς με μόνο γνώμονα την προώθηση δράσεων για το νέο άνθρωπο. Η επίσκεψη αυτή απέδειξε και έμπρακτα πως τα μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν αλλά και ευρύτερα όλοι οι νέοι άνθρωποι που συμμετέχουν και έχουν αγκαλιάσει αυτό το θεσμό δεν είναι μόνοι τους· αντίθετα στηρίζονται, διευκολύνονται, εμψυχώνονται και ενισχύονται έμπρακτα σε αυτήν τους την προσπάθεια. 
Κάτι ακόμα όμως πολύ σημαντικό που προέκυψε από αυτήν τη συνάντηση είναι η δέσμευση του Δήμαρχου Έδεσσας, κ. Γιάννου, να παραχωρήσει ένα χώρο για να στεγάζεται το ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας στο χώρο του πάρκου των Καταρρακτών. Ο χώρος αυτός θα αποτελεί πραγματικά ένα χώρο για κάθε νέο και νέα, ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων και οργάνωσης συλλογικών δράσεων. Με νέα ανακοίνωση του το ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας θα απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους νέους ανθρώπους να συνδιαμορφώσουν το χώρο αυτό, ώστε να γίνει ο «δικός του χώρος».
Στη συνάντηση αυτή παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, κ. Γ.Λιβανός συνοδευόμενος από τη διευθύντρια του γραφείου του κ. Σ.Κασφίκη, ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ  κ. Β.Γιουματζίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ.Γιάννου, η Γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Ε.Αράπογλου, ο πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας κ. Α.Μπουρδάνης, τα μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν  κ. Α.Δίου και κ. Ε.ΘωμαΪδου και ο συνεργάτης του ΤΟ.ΣΥ.Ν  κ. Β.Θωμάς.
Για τη συνάντηση αυτή ο πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν  κ. Αντώνης Μπουρδάνης αναφέρει τα εξής: « Ήταν πραγματικά μεγάλη χαρά για εμάς να συναντήσουμε και να συζητήσουμε από κοντά με το Γενικό Γραμματέας Νέας Γενιάς, κ. Γ.Λιβανό. Το κυριότερο και αυτό που για εμάς έχει μεγάλη σημασία είναι ότι η συνάντηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, αλλά στην Έδεσσα, την πόλη μας, και μάλιστα μετά από πρωτοβουλία του ίδιου του Γραμματέα. Αποτελεί πραγματικά για όλους εμάς την πιο ακράδαντη επιβεβαίωση και εκτίμηση των προσπαθειών μας και παράλληλα μας ωθεί να δουλέψουμε με περισσότερη ενέργεια και θέληση. Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι το ΤΟ.ΣΥ.Ν Δήμου Έδεσσας είναι το μοναδικό Τοπικό Συμβούλιο Νέων  που εγκρίθηκε το 2010 από το πρόγραμμα υποστήριξης πρωτοβουλιών για τους νέους από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στις δράσεις που διοργάνωσε στο Φεστιβάλ νέων Έδεσσας ΄΄Εκφράσου Ελεύθερα΄΄.  Ξεκινάμε και πάλι με νέους στόχους και δράσεις σε στενή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς υλοποιώντας νέα προγράμματα και δράσεις. Ιδιαίτερα μας χαροποίησε το γεγονός πως θα αποκτήσουμε πια το δικό μας χώρο, ένα δικό μας χώρο για να συγκεντρωνόμαστε, να ανταλλάσσουμε απόψεις και να δημιουργούμε. Με μεγάλη μας χαρά θα απευθύνουμε σύντομα πρόσκληση σε όλους τους νέους να έρθουν και να συνδιαμορφώσουμε το χώρο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)