Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Καταβάλλεται την Μ. Πέμπτη από τον ΕΛΓΑ ποσό 5.704.705 ευρώ για ζημιές


Από το γραφείο της Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κας Θεοδώρας Τζάκρη, ανακοινώνεται στους ενδιαφερόμενους παραγωγούς του νομού μας
ότι συνεχίζεται από τον ΕΛΓΑ η καταβολή των αποζημιώσεων για ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες του νομού Πέλλας από διάφορες αιτίες μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2010.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η κα Τζάκρη από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Σαρρή, την Μεγάλη Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αποζημιώσεις συνολικού ύψους 5.704.705 ευρώ.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ένα μεγάλο αριθμό δημοτικών διαμερισμάτων του νομού Πέλλας, όπως: Καρυδιάς-Κερασιάς για βροχόπτωση και χαλάζι, Περαίας για χαλάζι, Άρνισσας για χαλάζι, Νησίου για ανεμοθύελλα, Αχλαδοχωρίου για χαλάζι και καύσωνα, Προφήτη Ηλία για χαλάζι, Σεβαστειανών για χαλάζι, Άγρα για χαλάζι, Παναγίτσας για ανεμοθύελλα και χαλάζι, Πετριάς για χαλάζι, καύσωνα και ανεμοθύελλα, Αραβησσού για χαλάζι, Φλαμουριάς για βροχόπτωση, καύσωνα και χαλάζι, Μαυροβουνίου για χαλάζι, Εδέσσης για βροχόπτωση, Γραμματικού για χαλάζι, Πλατάνης για χαλάζι, Βρυτών για χαλάζι, Καλυβίων για χαλάζι και βροχόπτωση, Περίκλειας για ανεμοθύελλα και χαλάζι, Αγίου Αθανασίου για χαλάζι, Κρύας Βρύσης για καύσωνα, Νερόμυλων για βροχόπτωση, Γαλατάδων για καύσωνα, Αλώρου για βροχόπτωση, Νέας Πέλλας για βροχόπτωση και παγετό, Πέλλας για χαλάζι και  βροχόπτωση, Παλαιού Μυλοτόπου για βροχόπτωση, Εξαπλατάνου για βροχόπτωση, Αμπελιών για καύσωνα, Ραχώνας για βροχόπτωση, Λυκοστόμου για χαλάζι, Αξού για καύσωνα, Αρχαγγέλου για βροχόπτωση, Εσωβάλτων για καύσωνα και Αγίου Γεωργίου για βροχόπτωση.
Όπως ανέφερε η κ. Τζάκρη, η καταβολή των υπολοίπων αποζημιώσεων για ζημιές μέχρι το τέλος του 2010 θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2011.-



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)