Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Συνέδριο για τη ρωσική γλώσσα

Συνέδριο για τη ρωσική γλώσσα διοργανώνει η Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστήμιου της Μόσχας  «Μ.Β. Λομονόσοβ»,
που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 28 Απριλίου 2011, στο ξενοδοχείο Potidea Pallas στη Χαλκιδική, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το συνέδριο διοργανώνεται σε  συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, το Ρωσικό Πολιτιστικό-Επιστημονικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, το Ρωσικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης και τον Τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας  Κεντρικής  Μακεδονίας.
            Πρόκειται για το  Β΄ Διεθνές Επιστημονικό – Πρακτικό Συνέδριο και Επιστημονικό-Μεθοδολογικό Σεμινάριο με θέμα:«Η ρωσική γλώσσα στο σύγχρονο κόσμο: παραδόσεις και καινοτομίες στη διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας ως ξένης γλώσσας και στη μετάφρασή της», που ξεκινά την Κυριακή του Πάσχα, στις 20.00, στο ξενοδοχείο Potidea Pallas. Στο συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν 170 διακεκριμένοι επιστήμονες από διάφορες χώρες (Αζερμπαϊτζάν, Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ελλάδα, Εσθονία, Ινδία, Καζακστάν, Λευκορωσία, Λιθουανία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία κ.ά.).
            Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Ελευθέριο Χαρατσίδη, επίκουρο καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (τηλ. 23730 41653).

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)