Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Την πιο ηλικιωμένη πολύτεκνη μητέρα επισκέφθηκε ο Δημήτρης Πασόης



Με την ευκαιρία της γιορτής της Μητέρας, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης επισκέφτηκε την μεγαλύτερη σε ηλικία πολύτεκνη μητέρα , την 87χρονη κυρία Ελένη Πήτα , από τη Λαγκαδιά,
μητέρα πέντε παιδιών και δέκα εγγονιών. «Αντιμετωπίζουμε τη ζωή  με πίστη και χαμόγελο, αυτό πρέπει να προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά μας» , ήταν λίγα από τα λόγια της κυρίας Ελένης.

Στο μήνυμά του για την γιορτή της μητέρας ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης τονίζει:

Η γιορτή της μητέρας γιορτάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1929 ταυτόχρονα με τη γιορτή της Υπαπαντής, και από το 1960 γιορτάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Γιορτή της υπέρτατης αγάπης, μέρα ευγνωμοσύνης στη μητέρα μας για την αγάπη και την στοργή που πρόσφερε και προσφέρει καθημερινά.
Η μητέρα μας διδάσκει την αγάπη και τον αγώνα της ζωής, στον οποίο μπαίνει η ίδια από την στιγμή που αποφασίζει να φέρει στον κόσμο παιδιά και να τα μεγαλώσει οπλισμένη με θάρρος και πρόθυμη να θυσιαστεί για τα παιδιά της.
Είναι αυτή που φωλιάζει για πάντα στην ψυχή μας και μας οπλίζει με θάρρος και με τις αξίες της δικαιοσύνης, της προσφοράς, της αλληλεγγύης αλλά και της θυσίας.
Ύμνος στην ίδια τη ζωή, αποκούμπι ζεστασιάς και παρηγοριάς σε όλα τα στάδια της ζωής μας. Δίπλα μας πάντα σε όλες τις χαρές αλλά και στις δυσκολίες της ζωής. Σύμβουλος και καθοδηγητής αγάπης από την μέρα της γέννησης μας μέχρι και την τελευταία 

3 σχόλια:

  1. ΠΑΣΟΗ καλός ο λαϊκισμός, καλό το παραμύθι αλλά θέλει και δράκο. Κάνε και κανένα έργο που θα δικαιολογεί το μισθό που παίρνεις από το δήμο. Μέχρι τωρα μόνο διαβούλευση μας προσφέρεις και πιστοποιητικά θανάτου.ΟΥΦ,ΠΙΑ.ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ;ΖΕΡΖΗ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σαμάντη είσαι ΧΟΥΝΤΑ. σου έγραψα για τον λαϊκισμό του Πασόη και δεν έδωσες το κείμενο. Γιατί Πετράκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΕΙΣΤΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ.ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΣΟΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΡΕ Μ......Σ.Ο ΠΑΣΟΗΣ ΠΡΙΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)