Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας




Η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,  κα Θεοδώρα Τζάκρη, με αφορμή το γεγονός ότι το ΙΝΕ Κεντρικής Μακεδονίας της ΓΣΕΕ,  παράρτημα Βέροιας, θα ξεκινήσει να δέχεται τις προτάσεις των φορέων που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που εκπονείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού 2007- 2013» και προκηρύχθηκε χθες 2/6/2011, απέστειλε επιστολές προς όλους τους δικαιούχους φορείς που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, να καταθέσουν τις προτάσεις τους, τις αμέσως επόμενες ημέρες, με τη μορφή του Επιχειρησιακού Σχεδίου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία απορρόφησης εργαζομένων.
Πιο συγκριμένα μέσα από το πρόγραμμα θα καλυφθούν 700 θέσεις απασχόλησης στο νομό Πέλλας στους τομείς: επεμβάσεις σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους, περιβάλλοντος, πολιτιστικής κληρονομιάς, σχολείων-παιδικών σταθμών και κοινωνικής πολιτικής.
Οι Ωφελούμενοι  που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ, ενώ η μέγιστη διάρκεια της απασχόλησης θα είναι 5 μήνες εντός ενός έτους. Η επιλογή, η πρόσληψη και η πληρωμή γίνεται από τους Δικαιούχους Φορείς Απασχόλησης, στην προκειμένη περίπτωση το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, με βάση τις ανάγκες για κοινωφελή έργα που θα έχουν οι συμπράττοντες φορείς, Δήμοι και λοιπά νομικά πρόσωπα, που θα συνάψουν μνημόνια συνεργασίας μαζί τους.
Οι Δήμοι, τα νομικά τους πρόσωπα και άλλοι φορείς που έχουν κοινωφελή δραστηριότητα, πρέπει να ετοιμάσουν τις δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα που θέλουν να εντάξουν στο πρόγραμμα, ώστε να αξιοποιηθεί ο χρόνος και να απορροφηθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα οι θέσεις εργασίας.-

1 σχόλιο:

  1. ΤΕΤΡΑΩΡΙΣΤΑΣ-ΚΑΗΜΕΝΙΣΤΑΣ4 Ιουνίου 2011 στις 2:14 μ.μ.

    Δ Ι Α Ι Ρ Ε Ι ΚΑΙ Β Α Σ Ι Λ Ε Υ Ε.
    ΟΙ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)