Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγελία του Συνδέσμου Διαιτητών Πέλλας

Αν και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Πέλλας είναι πλέον συνηθισμένο γεγονός τα επεισόδια στα γήπεδα του Νομού
τα οποία φέρνουν σε αμηχανία και εν όψει πολλών διλλημάτων την ΕΠΣ, ειδικά μετά τα πρόσφατα απαράδεκτα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγώνα Απόλλων Καλυβίων- Δόξα Εξαπλατάνου όπου χτυπήθηκε ανηλεώς παίκτης των φιλοξενούμενων και όπως ήταν αναμενόμενο αφού συνέβη και στην προηγούμενη αγωνιστική θάφτηκε στα ψιλά γράμματα.
       Μετά την επίθεση που δέχθηκε ο διορισμένος εκπρόσωπος διαιτησίας της ΕΠΣ Πέλλας, γεγονός το οποίο καταδικάσαμε, προφανώς λόγω της έκτασης που πήρε το ζήτημα, ξεκίνησε ένας άνευ προηγουμένου εκφοβισμός διαιτητών , οι οποίοι ως εξιλαστήρια θύματα υπομένουν την αυταρχική του συμπεριφορά εντός και εκτός γηπέδων. Το παραπάνω γεγονός έλαβε χώρα σε αγώνα της Α1 κατηγορίας της περασμένης αγωνιστικής, όπου παρατηρητής διαιτησίας, ο οποίος έδωσε ψυχή και σώμα επί 30 χρόνια στο χώρο αυτό δέχθηκε φραστική επίθεση από τον άλλοτε αλώβητο διορισμένο εκπρόσωπο της ΕΠΣ και φυσικά τον ίδιο δημόσιο εξευτελισμό υπέστησαν και τρεις συνάδελφοι διαιτητές του αγώνα. Όλα αυτά διότι επέτρεψαν την είσοδο στα αποδυτήρια διαιτητών μετά τη λήξη του αγώνα στον εκλεγμένο Γ,Γραμματέα του Συνδέσμου Επισήμων Διαιτητών Ν.Πέλλας, ο οποίος απλά χαιρέτησε και συνεχάρη τους διαιτητές. Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΠΟ οι εκπρόσωποι  του Δ.Σ του Συνδέσμου έχουν κάθε τέτοιο δικαίωμα και ουδείς δικαιούται να τους λοιδωρεί εφ’ όσον δεν παραβιάζεται ο κανονισμός.
Εκφράζουμε την ειλικρινή λύπη μας καθώς είναι πρωτόγνωρες τέτοιες ολοκληρωτικές συμπεριφορές που έχουν αντίκρισμα μόνον σε ελέγξιμους μηχανισμούς χωρίς ελευθερία επιλογών, αν μη τι άλλο οφείλεται σεβασμός στο λειτούργημα της διαιτησίας αν φυσικά εκλαμβάνεται ως τέτοιο μέχρι και σήμερα στην ΕΠΣ Πέλλας.
        Εμείς καταδικάζουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε απόλυτη σύμπνοια με τον Πρόεδρο της ΕΠΣ κ. Νουσηκύρου και τονίζουμε ότι δεν υπάρχει καμιά νομιμοποίηση στο διορισμένο όργανο της ΕΠΣ να υπονομεύει να εκφοβίζει και να εξευτελίζει ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Πέλλας, τέτοια γεγονότα θα καταδικάζονται άμεσα όσο και να ενοχλεί ορισμένους, για να γνωρίζει το φίλαθλο κοινό την πραγματικότητα που αποκρύπτεται επιμελώς την ίδια στιγμή που προωθούνται οι αρεστοί και όχι οι άριστοι.

                                                      Με εκτίμηση

           ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ Ν.ΠΕΛΛΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)