Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος
Αλμωπίας και ο Σύλλογος Υποστήριξης των Ασθενών με Οστεοπόρωση, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι εθελοντές του Συλλόγου πραγματοποίησαν συνολικά 408 δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας δημοτών, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αρχικό προγραμματισμό των 200. Η προσέλευση των δημοτών ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και στην ενημερωτική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 18:30 στο αμφιθέατρο του Ξενιτίδιου Πνευματικού Κέντρου, με ομιλητές τον ιατρό. Άκη Παναγιωτίδη και τη διατροφολόγο Έφη  Γρηγορίου. Την εκδήλωση χαιρέτισε η αντιδήμαρχος Αικατερίνη Μπαγκή. Μετά το πέρας των ομιλιών, ο ιατρός Άκης Παναγιωτίδης αξιολόγησε τα αποτελέσματα των μετρήσεων και συμβούλευσε τους δημότες ανάλογα με τη διάγνωσή τους.

Ο Δήμος Αλμωπίας ευχαριστεί τον Σύλλογο Υποστήριξης των Ασθενών με Οστεοπόρωση, το επιστημονικό προσωπικό και τους εθελοντές του, για την ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια τους.

Το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον των δημοτών για παρόμοιες εκδηλώσεις φανερώνει την ανάγκη για ενημέρωση σε θέματα υγείας. Ο Δήμος Αλμωπίας, θα κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, προς όφελος των δημοτών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)