Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ


Από την αρμόδια αντιδημαρχία ανακοινώνεται ότι μετά από ελέγχους που διεξήχθησαν από τη Δημοτική Αστυνομία, στα πλαίσια της καταπολέμησης του παραεμπορίου,
 στο εμπορικό κέντρο, στην περιοχή των Καταρρακτών και περιφερειακά της λαϊκής αγοράς της πόλης, κατά τον τελευταίο μήνα,  βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις για τα αδικήματα των άρθρων 5 και 7 του Ν. 2323/1995 και επιβλήθηκαν οι αντίστοιχες διοικητικές κυρώσεις με τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ κατασχέθηκαν εκατοντάδες  προϊόντα, απομιμήσεις επωνύμων προϊόντων, καθώς και προϊόντα που δε συνοδεύονταν από νόμιμα παραστατικά.
Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Έδεσσας, στα πλαίσια των καθ ύλη αρμοδιοτήτων της, με στόχο την πάταξη του παραεμπορίου, πραγματοποιεί ελέγχους και προβαίνει σε κατασχέσεις προϊόντων που διακινούνται παράνομα, προκειμένου να προστατευτεί το νόμιμο και στεγασμένο εμπόριο.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Δήμήτρης Γιώγας, ανέφερε σχετικά με το θέμα «Το παραεμπόριο αποτελούσε πάντοτε σημαντική πηγή απώλειας εσόδων για τις νόμιμα υφιστάμενες εμπορικές επιχειρήσεις. Σήμερα, σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης η πάταξή του αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη αναγκαιότητα και ο Δήμος Έδεσσας θα συνεχίσει την καθημερινή του προσπάθεια για πάταξη του παραεμπορίου».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)