Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Διαμαρτυρία Αμπελειωτών για δημοσίευμα εφημερίδας



Σχετικά με το ανυπόγραφο άρθρο, το οποίο δημοσιεύτηκε στο από 31.08.2011 φύλλο της Εφημερίδας «Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ», που αφορούσε στον ετήσιο και καθιερωμένο πλέον χορό του Α.Σ. ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ
 στο γήπεδο του χωριού την 20.08.2011 και στο οποίο έγινε λόγος για «σκοπιανά… παρατράγουδα» και «αποθέωση του σκοπιανού» το σύνολο των φορέων της Τοπικής Κοινότητας έχει να αναφέρουν δημόσια και επώνυμα τα εξής:


-Αρνούνται το ως άνω δημοσίευμα ως αναληθές, συκοφαντικό και προσβλητικό.


-Εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το απαξιωτικό και ειρωνικό ύφος του αγνώστου ταυτότητος συντάκτη του άρθρου.


-Διευκρινίζουν προς αποκατάσταση της αλήθειας ότι η παραπάνω εκδήλωση ήταν ένα γλέντι, υπό τους ήχους της μακεδονικής παράδοσης και δεν θα περίμενε κανείς να αποτελέσει είδηση σε εφημερίδα της περιοχής. Η χώρα μας χαρακτηρίζεται από μια εκπληκτική πολιτιστική ποικιλομορφία και εύλογα θα θεωρούσε κανείς ως αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε Έλληνα (είτε είναι Μακεδόνας, Πόντιος, Θρακιώτης ή Καππαδόκης και οτιδήποτε άλλο) να χαρεί και να διασκεδάσει με τα ακούσματα των προγόνων του (χορούς, τραγούδια, τοπικά ιδιώματα).


Στην περιοχή μας γίνονται πλείστα όσα γλέντια υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής, που… ούτε λόγος γίνεται για το γλωσσικό ιδίωμα, τους χορούς και τις μουσικές. Προς τι λοιπόν ο λόγος; Ποια η είδηση;


Η Τοπική Κοινότητα Αμπελειών, περήφανη για την παράδοση που κληρονόμησε, εδώ και χρόνια διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη απήχηση στην ευρύτερη περιοχή και υπόσχεται ότι το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον, χωρίς να ενοχλεί και να προσβάλλει κανέναν.


Στον δε συντάκτη του άρθρου -όλως καλοπροαίρετα- εύχεται στο εξής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε χαρακτηρισμούς, επιπόλαια σχόλια και πρωτίστως να διασταυρώνει τα όσα μεταφέρει.


1.ΤΟ Δ.Σ. ΑΡΗ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ
2.ΤΟ Δ.Σ. Τ.Κ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ
3.ΤΟ Δ.Σ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ
4.ΤΟ Δ.Σ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ
5.ΤΟ Δ.Σ. ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ
6.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
7.Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΜΠΕΛΕΙΩΝ «ΤΟ ΟΡΑΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)