Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

      Η 1η  Οκτωβρίου έχει οριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως παγκόσμια ημέρα των ηλικιωμένων. Με αυτή την αφορμή οι ηλικιωμένοι – ωφελούμενοι των δομών «Βοήθεια στο σπίτι» Έδεσσας

είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να περάσουν ένα ευχάριστο πρωινό, απολαμβάνοντας ένα καφέ, στο Δημοτικό Κέντρο Τημενιδών, παρουσία των εργαζομένων καθώς και του προέδρου της ΔΗΚΕΔΕ κ. Ρουμελιώτη.
        Οι αποκαλούμενοι «απόμαχοι της ζωής» εξακολουθούν να παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη συνοχή της ελληνικής οικογένειας μέσω της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεων τους και της ουσιαστικής βοήθειας που προσφέρουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους.
        Η  κοινωνία μας και η Πολιτεία έχουν βαθύτατη υποχρέωση σε αυτούς τους ανθρώπους όχι μόνο για τη συνεχιζόμενη προσφορά τους αλλά και για λόγους ευαισθησίας απέναντι σε μία ομάδα πολιτών που καθίσταται όλο και πιο αδύναμη. Η συμμετοχή της  τρίτης ηλικίας στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αποτελεί προτεραιότητα της κοινωνικής πολιτικής εκ μέρους του Δήμου και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
        Η συνάντηση αυτή αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής προς το πρόσωπο τους και μία υπενθύμιση πως έχουμε όλοι την υποχρέωση για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση τους.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)