Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Χιονοδρομικό στην Αλμωπία

 Το αίτημα για την παραχώρηση, στο Δήμο Αλμωπίας, έκτασης 7.422 στρεμμάτων, στην ανατολική πλευρά Βόρα (Καϊμάκτσαλαν), για τη δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου και εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ,  την ερχόμενη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση  
                
του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας .
Είναι ένα θέμα που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια και έχει προχωρήσει σημαντικά ,σύμφωνα με πληροφορίες μας . Πρόκειται για μια τοποθεσία που βλέπει προς την πλευρά της Αλμωπίας .έχει λιγότερο αέρα ,πολύ μαλακότερο καιρό και πίστες για προχωρημένους στο ΣΚΙ. Μπορεί να συνδεθεί με Τελεφερίκ με τα Λουτρά  Πόζαρ και φυσικά οδικώς. Υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής εγκαταστάσεων  και άλλων υποδομών .
Ασφαλώς είναι ένα θέμα που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρονγια ολόκληρη την Αλμωπία. Πολύ σωστά το θέτει στο προσκήνιο η Δημοτική Αρχή σε μια εποχή δύσκολη . Παρά τις δύσκολες συγκυρίες τολμά και κοιτάζει πολύ μπροστά για την Αλμωπία
Τα υπόλοιπα θέματα στην ημερήσια διάταξη είναι:


1ο: Αποδοχή χρηματοδότησης 22.733,36 €, για την κάλυψη δαπάνης μισθοδοσίας μονίμου προσωπικού των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) Δήμου Αλμωπίας.

2ο: Αποδοχή χρηματοδότησης 878,68 €, για την καταβολή αποζημίωσης σε σχολικούς τροχονόμους του Δήμου Αλμωπίας.

3ο: Κατανομή της πίστωσης των 192.412,00 € (ΣΑΤΑ 2011), για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων του Δήμου σε συγκεκριμένους Κ.Α. του σκέλους των εξόδων του προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2011.

4ο: ΄Εγκριση επιστροφής ποσού 90,00 €, στην κ. IDRIZI MARJETA του VIKTOR, λόγω μη χρησιμοποίησης παραβόλου, για την έκδοση άδειας παραμονής.

5ο: Μερική αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2011.

6ο: Αίτημα για την παραχώρηση, στο Δήμο Αλμωπίας, έκτασης 7.422 στρεμμάτων, στην ανατολική πλευρά Βόρα (Καϊμάκτσαλαν), για τη δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου και εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες.
7ο: ΄Εγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης, για την εκτέ λεση του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμου ΄Ορμα - Καλύβια Γιαννακούλα (Δ΄ φάση- παράκαμψη ΄Ανω Κορυφής)».

8ο: ΄Εγκριση της παράτασης εκμίσθωσης του δημοτικού κτιρίου Ροδωνιάς στη κ. Κοφτερού μέχρι τη λήξη της παράτασης που αναφέρεται στο αρχικό συμφωνητικό και της προσαύξησης με το ποσοστό 1% όπως αυτό ορίσθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

9ο: Αίτηση του Αθλητικού Πολιτιστικού Σωματείου «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ¨» Σωσάνδρας, για την παραχώρηση της χρήσης του παλιού Αγροτικού Ιατρείου Σωσάνδρας.

10ο: Εκμίσθωση δημοτικών (πρώην σχολικών) αγροτεμαχίων Ριζοχωρίου.

11ο: Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στο Σχολικό Συμβούλιο του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αριδαίας.

12ο: Καθορισμός αριθμού επαγγελματικών αδειών πωλητών υπαίθριου πλανοδίου εμπορίου.

13ο: Καθορισμός αριθμού επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκής αγοράς.

14ο: ΄Εγκριση δημιουργίας Δημοτικής Εθελοντικής Ομάδας Δήμου Αλμωπίας.

15ο: Ανακήρυξη του έτους 2012, σε έτος Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Δήμο Αλμωπίας.

16ο: Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Αλμωπίας.

17ο: Αποδοχή χρηματοδότησης 39.201,11 € από την 1η κατανομή ΣΑΤΑ, για συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων του Δήμου Αλμωπίας.

18ο: ΄Εγκριση Ανακεφαλαιωτικών Πινάκων ΄Εργων (ΑΠΕ) του Δήμου Αλμωπίας.

19ο: ΄Εγκριση Πρωτοκόλλων Προσωρινής και Οριστικής παραλαβής έργων του Δήμου Αλμωπίας.

20ο: Έγκριση ΄Εκθεσης Εσόδων - Εξόδων 3ου τριμήνου, για τον έλεγχο - υλοποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου Αλμωπίας και αναμόρφωση προϋπολογισμού, οικον. έτους 2011.

21ο: Αιτήσεις για διαγραφή - διόρθωση βεβαιωμένων οφειλών, προς το Δήμο Αλμωπίας.

22ο: Εγγραφή πίστωσης στον Προϋπολογισμό του Δήμου Αλμωπίας, οικον. έτους 2011, σύμφωνα με Δικαστική Απόφαση, για έκδοση Χρηματικού Εντάλματος λογιστικής τακτοποίησης, με αντίστοιχη μείωση του αποθεματικού, στην εταιρεία ΑΠΤΕΣΛΗΣ Θ. - ΤΕΚΕΔΟΠΟΥΛΟΣ Α. Ο.Ε..

23ο: Εγγραφή πίστωσης στον Προϋπολογισμό του Δήμου Αλμωπίας, οικον. έτους 2011, σύμφωνα με Δικαστική Απόφαση, για έκδοση Χρηματικού Εντάλματος λογιστικής τακτοποίησης, με αντίστοιχη μείωση του αποθεματικού, στον ΑΝΤΙΨΩΜΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟ.

24ο: Εγγραφή πίστωσης στον Προϋπολογισμό του Δήμου Αλμωπίας, οικον. έτους 2011, σύμφωνα με Δικαστική Απόφαση, για έκδοση Χρηματικού Εντάλματος λογιστικής τακτοποίησης, με αντίστοιχη μείωση του αποθεματικού, στον ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

25ο: Εγγραφή πίστωσης στον Προϋπολογισμό του Δήμου Αλμωπίας, οικον. έτους 2011, σύμφωνα με Δικαστική Απόφαση, για έκδοση Χρηματικού Εντάλματος λογιστικής τακτοποίησης, με αντίστοιχη μείωση του αποθεματικού, στον ΚΟΦΤΕΡΟ ΣΤΑΥΡΟ.

26ο: Εγγραφή πίστωσης στον Προϋπολογισμό του Δήμου Αλμωπίας, οικον. έτους 2011, σύμφωνα με Δικαστική Απόφαση, για έκδοση Χρηματικού Εντάλματος λογιστικής τακτοποίησης, με αντίστοιχη μείωση του αποθεματικού, στον ΜΕΣΚΙΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ.

27ο: Εγγραφή πίστωσης στον Προϋπολογισμό του Δήμου Αλμωπίας, οικον. έτους 2011, σύμφωνα με Δικαστική Απόφαση, για έκδοση Χρηματικού Εντάλματος λογιστικής τακτοποίησης, με αντίστοιχη μείωση του αποθεματικού, στον ΜΗΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟ.

28ο: Εγγραφή πίστωσης στον Προϋπολογισμό του Δήμου Αλμωπίας, οικον. έτους 2011, σύμφωνα με Δικαστική Απόφαση, για έκδοση Χρηματικού Εντάλματος λογιστικής τακτοποίησης, με αντίστοιχη μείωση του αποθεματικού, στον ΜΗΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟ.

29ο: Εγγραφή πίστωσης στον Προϋπολογισμό του Δήμου Αλμωπίας, οικον. έτους 2011, σύμφωνα με Δικαστική Απόφαση, για έκδοση Χρηματικού Εντάλματος λογιστικής τακτοποίησης, με αντίστοιχη μείωση του αποθεματικού, στην ΜΠΑΚΑΡΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ Κ/Ξ.

30ο: Εγγραφή πίστωσης στον Προϋπολογισμό του Δήμου Αλμωπίας, οικον. έτους 2011, σύμφωνα με Δικαστική Απόφαση, για έκδοση Χρηματικού Εντάλματος λογιστικής τακτοποίησης, με αντίστοιχη μείωση του αποθεματικού, στην ΤΕΧΝΗΜΑ ΑΕΤΕ.

Μέχρι την ημέρα της συνεδρίασης, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μπορείτε να επισκεφθείτε το Γραφείο της Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου και να ενημερωθείτε σχετικά.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)