Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αναγκαία η ανακατασκευή της επικίνδυνης αίθουσας εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου

Ερώτηση Βασίλη Γιουματζίδη
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας κ. Βασίλης Γιουματζίδης, με ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ζήτησε την ανακατασκευή της επικίνδυνης αίθουσας εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου στο Ν. Πέλλας.
Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρει : «Κατά το σεισμό του 1990, που έπληξε το Ν. Πέλλας, πολλά κτίρια υπέστησαν μεγάλες ζημιές και κρίθηκαν ακατάλληλα, μεταξύ αυτών και η αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου, η οποία κρίθηκε άκρως επικίνδυνη και ακατάλληλη για χρήση. Μονολότι, από το 2005 συνετάχθη σχετική μελέτη, η οποία προέβλεπε όλες τις απαιτούμενες παρεμβάσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν, όπως επίσης και το ακριβές κόστος του έργου, τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε, με αποτέλεσμα το ανωτέρω κτίριο, το οποίο βρίσκεται σήμερα στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, να καθίσταται επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών».
Με βάσει τα παραπάνω δεδομένα, ο κ. Γιουματζίδης ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στη λήψη ενεργειών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου άμεσα, η υλοποίηση του οποίου θα συμβάλλει, τόσο στη κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών, όσο και στην πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)