Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Χαρακτηρισμός του χωριού Τρία Έλατα ως μαρτυρικού

          Στις 8-07-2010 ο Δήμος Εξαπλατάνου Ν. Πέλλας απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών την υπ’ αριθ. 116/2010 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,
προκειμένου να εξετασθεί από την αρμόδια επιτροπή του αρθρ. 18 παρ. 5 του Ν. 2503/97 το αίτημα του Πολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγου  Λεσκοβιτών Πάικου για  χαρακτηρισμό του χωριού Τρία Έλατα ως μαρτυρικού με σχετικό προεδρικό διάταγμα, όπως προβλέπεται για παρόμοιες περιπτώσεις πόλεων και χωριών που καταστράφηκαν κατά τη γερμανική κατοχή.
Επειδή όμως έκτοτε έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς ακόμη να έχει υπάρξει καμία απάντηση στο συγκεκριμένο αίτημα ( αφού επισήμως η αρμόδια επιτροπή δεν έχει συνέλθει ).
Επειδή ακόμη, όπως αποδεικνύεται από το ιστορικό υλικό που έχει κατατεθεί συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για να χαρακτηρισθεί το χωριό Τρία Έλατα ως μαρτυρικό ( το 1944 καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Γερμανούς, οι οποίοι έκαψαν σπίτια, ζώα και τροφές, σκότωσαν  κατοίκους και άλλους  φυλάκισαν ).
          ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός,
Εάν προτίθεται να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται, ώστε να συνεδριάσει το συντομότερο δυνατό η αρμόδια επιτροπή προκειμένου ν’ αποφανθεί επί του συγκεκριμένου αιτήματος για χαρακτηρισμό του χωριού Τρία Έλατα ως μαρτυρικού; 


Ο Ερωτών


Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)