Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ξύπνησαν από τον λήθαργο στον Δήμο Αλμωπίας



Ενώ επί ένα χρόνο  δεν  μπορούσαν να γράψουν μισή λέξη, ξαφνικά στον Δήμο Αλμωπίας πάνε να σπάσουν όλα τα ρεκόρ.


Με ταχύτητα φωτός. και πριν κυκλοφορήσει ουσιαστικά η εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ  ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ , απάντησαν σε δημοσίευμά της . Μάλιστα δεν έχουν καν το σθένος και το κουράγιο να την κατονομάσουν. Και το χειρότερο είναι ότι χρησιμοποιούν  ψέματα ή τουλάχιστον δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ή δεν θέλουν να πουν την αλήθεια .Το δημοσίευμά  τους , έχει ως εξής :



  Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι σε φύλλο εφημερίδας της περιοχής μας, επιχειρείται η παραπληροφόρηση, τουλάχιστον, των συνδημοτών μας για δήθεν αδράνεια της Δημοτικής Αρχής και έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι σε συνδημότες μας οι οποίοι χρειάζονταν την αγάπη μας και την συμπαράστασή μας για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
  Επειδή δεν είναι στο ύφος μας και στο χαρακτήρα μας η προβολή των κοινωνικών δραστηριοτήτων μας δεν αναδείξαμε όλες τις ενέργειες στις οποίες προβήκαμε για να ανακουφίσουμε αναξιοπαθούντες συνδημότες μας.
  Προς αποκατάσταση όμως της αλήθειας και προκειμένου να αντικρούσουμε τις επιλεκτικές δημοσιεύσεις, καθώς και τα κακόβουλα ρεπορτάζ της συγκεκριμένης εφημερίδας θα θέλαμε να αναφέρουμε τούτα.
  Η Δημοτική Αρχή, ακόμη πριν καν ευαισθητοποιηθεί η Μειοψηφία σε θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είχε προχωρήσει στη συλλογή ενδυμάτων καθώς και ειδών τροφίμων από συνδημότες και επιχειρήσεις της περιοχής μας προκειμένου να μοιραστούν αυτά σε δημότες μας που είχαν ανάγκη.
  Μοιράστηκαν λοιπόν, τις μέρες των γιορτών, δεκάδες ενδύματα καθώς και πάνω από 150 δέματα με τρόφιμα σε συνδημότες μας που είχαν ανάγκη χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου ούτε στο ελάχιστο.
  Επίσης, την παραμονή των Χριστουγέννων καθώς και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μοιράστηκαν από το Δήμαρχο, παρουσία συνεργατών του, δώρα, στα παιδιά των Νηπιαγωγείων Φούστανης και Γαρεφείου αντίστοιχα.
  Αυτά τα ολίγα προς αποκατάσταση της αλήθειας και της σωστής ενημέρωσης των συμπολιτών μας από τη στιγμή που αδέσμευτες και ακηδεμόνευτες φυλλάδες δεν επιτελούν αυτό που δήθεν επαγγέλλονται.(οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας .

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δύο φορές έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Αποστολίδης . Και τις δύο φορές όμως εισέπραξε  αντί απαντήσεων ειρωνεία και αλαζονεία από  τους βολεμένους με τα γεμάτα στομάχια και τσέπες .
Επί της ουσίας καμία απάντηση . Μάλωσαν μάλιστα και την Μαρτίνα  Ζιάκα η οποία τόλμησε να έχει κοινωνικές ευαισθησίες  και δεν δικαιούται κάτι τέτοιο επειδή έχει …ακριβό αμάξι.
Η αλήθεια βέβαια είναι  και το ξέρουν όλοι ότι κατόπιν εορτής κινήθηκε ο Δήμος και αφού  είχαν τελειώσει οι γιορτές  και μετά την ανακίνηση του θέματος από τον Νίκο Αποστολίδη . Φυσικά δεν έβαλαν δεκάρα από τον Δήμο ,αλλά υποχρέωσαν τις επιχειρήσεις να δώσουν τρόφιμα ,όπως το παραδέχονται και οι ίδιοι . Με ξένα κόλλυβα δηλαδή έκαναν τους ελεήμονες .
Αντί ν α κρύβονται   για την αδιαφορία τους βγαίνουν και από πάνω. ΤΑ δέματα που μοίραζε  ο πρώην Δήμος Αριδαίας με λιγότερα χωριά ,ήταν διπλάσια .
Πράγματι συγκεντρώθηκαν ρούχα από δωρεές του κόσμου . Επί δέκα μέρες ήταν πεταμένα σαν σκουπιδαριό στο υπόγειο . Δεν σεβάστηκαν  καν  την προσπάθεια και την ευαισθησία των δημοτών να προσφέρουν ρούχα . Μόνο μετά από  επισημάνσεις πολιτών προς τον Δήμαρχο  ,κατάλαβαν ότι έπρεπε να τα κάνουν δέματα  και να τα μοιράσουν .  Προκαλούμε τον δήμαρχο Αλμωπίας  αν είναι και στο ελάχιστο ψευδές να βγει και να το  διαψεύσει .



Αφού δεν είναι στο ύφος τους  και στο χαρακτήρα τους η προβολή των κοινωνικών δραστηριοτήτων τους  και δεν αναδείξανε όλες τις ενέργειες στις οποίες προβήκανε για να ανακουφίσουνε αναξιοπαθούντες συνδημότες ,

εύλογα αναρωτιέται και ο πιο αδαής και απλός πολίτης αυτού του τόπου: Για ποιον λόγο  ποζάρανε  και φωτογραφηθήκανε  και στην συνέχεια έστειλαν τις φωτογραφίες  και τα σχετικά δελτία τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης;
Τόση σεμνότητα και ταπεινότητα πλέον, ή το άκρον άωτον της υποκρισίας και μικρότητας .
Όσο για τις αναφορές στη μειοψηφία ,είναι δικό της θέμα να απαντήσει.
Όταν όμως η σημερινή μειοψηφία ήταν διοίκηση στο θέμα αυτό τουλάχιστον ήταν κλάσεις ανώτερη .Τέλος χαιρόμαστε που δείχνουν δημόσια τον σεβασμό τους προς  το  Τύπο ,αποκαλώντας  εφημερίδες ως φυλλάδες .  Προφανώς την ίδια εκτίμηση τρέφουν και για τις δεκάδες χιλιάδες των αναγνωστών –πολιτών του Δήμου που τις διαβάζουν . Αυτοί  ως άνθρωποι ενός ανώτερου Θεού , προφανώς δεν καταδέχονται  να ασχολούνται με φυλλάδες που διαβάζουν όλοι  οι υπόλοιποι , τα παιδιά ενός άλλου κατώτερου  Θεού .Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν , όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι  της συμφωνούν με την ανακοίνωση , διότι υπογράφεται από το γραφείο τύπο.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος  να αποδείξει κανείς τα αυταπόδεικτα . ‘ Ολοι γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο.

Απλά νοιώθουμε το χρέος προς την πλειοψηφία του Δήμου  , αλλά και τον τόπο ,   να τους υπενθυμίσουμε ,ότι είναι καιρός εκεί στο Δημαρχείο να ξυπνήσουν από τον ύπνο το βαθύ . Κοντεύουν να γίνουν  υπνοβάτες   και ένα άρτιο ,υψηλών  επιδόσεων ,χορευτικό συγκρότημα .

Το δημοσίευμα   της εφημερίδας  είχε ως εξής:
Ξέχασαν τους ανήμπορους της Αλμωπίας

Τους ανθρώπους που τις μέρες των εορτών χρειάζονται λίγη αγάπη και συμπαράσταση παραπάνω από τις άλλες μέρες, φαίνεται ότι λησμόνησε ο Δήμος Αλμωπίας.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Νίκος Αποστολίδης έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά στα χρονικά συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τόνισε ότι ο δήμος θα μπορούσε να περικόψει ένα μικρό μέρος από τις πληρωμές που έκανε σε διάφορους προμηθευτές και να τους  πληρώσει λίγο αργότερα, προκειμένου να προμηθεύσει με τρόφιμα ανήμπορες οικογένειες.
Στην παρατήρηση που έκανε, δέχθηκε επιθέσεις από την πλειοψηφία. Ο Δήμαρχος του είπε ότι ο Δήμος είναι «ευαίσθητος» ,ενώ η Αντιδήμαρχος Κατερίνα Μπαγκή τον κατηγόρησε ότι δεν …είναι καλά ενημερωμένος.
Όταν η Δημοτική Σύμβουλος Μαρτίνα Ζιάκα συντάχθηκε με τις απόψεις του Νίκου Αποστολίδη, ο Δήμαρχος φέρεται να είπε: «κοίτα ποιοι νοιάζονται, αυτοί που έχουν Πόρσε» με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση της Δημοτικής Συμβούλου.
Μετά τα Χριστούγεννα πάντως ο Δήμος Αλμωπίας επιδόθηκε σε «αυθόρμητο» μοίρασμα δώρων σε παιδιά της Φούστανης και του Γαρεφίου, σε μια προσπάθεια ν’ αντιστρέψει το κλίμα.
Το θέμα ανακινήθηκε όταν ο Δήμαρχος χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «ευαίσθητο» υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα την κοινωνική ευαισθησία του Δήμου στον Νίκο Αποστολίδη. Ο Ν. Αποστολίδης σε πνεύμα καλοπροαίρετης κριτικής, είπε ότι «καλό είναι να αναγνωρίζονται τα λάθη για να μην ξαναγίνουν. Στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος έκανε λάθος. Δεν είναι κακό να το παραδεχθεί». Ξανά όμως δέχθηκε επιθέσεις στο ίδιο μήκος κύματος.
Κλείνοντας παρατήρησε «ότι δεν πάνε την επομένη για να χορέψουν στον γάμο, αλλά τη μέρα που γίνεται».
Η αλήθεια είναι ότι από την πλευρά του Δήμου υπήρξε σχετική ολιγωρία. Καλό είναι στο μέλλον να υπάρχει πιο έγκαιρη λειτουργία σε τέτοια ζητήματα.

5 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΛΩΠΙΑΣ ΜΟΙΡΑΣΑΝ 150 ΔΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ,ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ [ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ] ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΩΣ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΜΠΙΝΟΥ, ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 250-300 ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΜΑΤΑ ΜΕ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΧΩΡΙΣ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ. ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΖΕΡΖΗ. ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΗ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΑ,ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΠΑΣΟΗ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για αυτο οι προηγουμενοι εφεραν το δημο σε αυτο το χαλι!!!!!!!!!!και κανανε κοινωνικη πολιτικη με χρωστουμενα λεφτα. ακομα τα τιμολογια τουσ δεν ειναι πληρωμενα απο τα περσινα δωρα αγαπησ που εκαναν 10000 ευρω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΜΑΝΔΗ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙΣ.ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΣΟΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΝ ΘΑΒΕΙΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ ΜΠΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ.ΣΑΜΑΝΔΗ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΛΗ Η ΑΛΜΩΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΕΘΕΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ.ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΠΕΙΚΡΑΤΟΥΣΕ,ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ.ΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΜΠΛΑΚΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕΙ.ΕΡΚΕΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. toylaxhston o kyrios pasois edvse kai kapoia demata re paidia............oi alloi ti dvsane

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)