Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Επίσκεψη στο παιδικό χωριό sos

Το παιδικό χωριό sos που βρίσκεται στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η Β τάξη του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας.Η εκπαιδευτική  εκδρομή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012
και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ενημερωθούν για το σημαντικό έργο που πραγματοποιείται από τα χωριά sos όλης της Ελλάδος.
Η επίσκεψη ξεκίνησε με ενημέρωση από τον υπεύθυνο του χωριού για τον τρόπο λειτουργίας, την προσφορά αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η όλη προσπάθεια. Στη συνέχεια,ο υπεύθυνος,απάντησε σε μεγάλο αριθμό ερωτήσεων που του υπέβαλαν οι μαθητές εξηγώντας κάθε απορία τους.Το μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών και η ευαισθητοποίησή τους απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τέτοιες προσπάθειες εκδηλώθηκε με την παράδοση εκ μέρους τους, χρηματικού ποσού που συγκέντρωσαν από το χαρτζιλίκι τους, για τις ανάγκες λειτουργίας του ιδρύματος.Στο τέλος, η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση των μαθητών στις εγκαταστάσεις του παιδικού χωριού sos.
Τέτοιες ενέργειες εκ μέρους των μαθητών, αποδεικνύουν το ήθος που τους διακατέχει και κάνουν περήφανη ολόκληρη τη σχολική κοινότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)