Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

100 χρόνια ελεύθερη Έδεσσα



 
Αφιέρωμα: Οι Μακεδόνες στο 1821

   Το Σάββατο, 24 Μαρτίου και ώρα 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως (έναντι Ψηλού Βράχου), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση - αφιέρωμα στον Αγώνα της Εθνεγερσίας του 1821, που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εορτασμού των 100 χρόνων ελεύθερης Έδεσσας.

   Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Έδεσσας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας, είναι αφιερωμένη στον Αγγελή Γάτσο, τον γενναίο Μακεδόνα της Εθνεγερσίας του 1821.
   Ο κ. Ιωάννης Παπαλαζάρου, συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής, θα σκιαγραφήσει τη ζωή και τη δράση του οπλαρχηγού της Έδεσσας Αγγελή Γάτσου αλλά και των ανώνυμων αγωνιστών του τόπου μας. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι, ταυ-τόχρονα με την εκδήλωση, θα κυκλοφορήσει μελέτη - βιβλίο του κ. Παπαλαζάρου, όπου παρουσιάζονται σπάνια έγγραφα αλλά και προφορικές παραδόσεις του τόπου μας.  
   Η εκδήλωση αποκτά και πανηγυρικό χαρακτήρα, αφού «Τραγούδια του 1821» θα τραγουδήσει η παιδική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας.
   Καλούνται όλοι οι συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στην τόσο σημαντική εκδήλωση. 

1 σχόλιο:

  1. Για τον Αγγελή Γάτσο και τους άλλους Μακεδόνες επαναστάτες έχει γράψει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα ο συντοπίτης μας Τραγιανός Πασόης. Δεν έπρεπε να έχει καλεστεί να καταθέσει τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)