Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ο ΑΕΙΘΑΛΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΟΛΕΡΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ







Εδώ και αρκετά χρόνια, για τον Νίκο Κανελλόπουλο, καθηγητή Φυσικής Αγωγής σε Δημοτικά Σχολεία, η σχέση με τους μαθητές του δεν σταματά την Παρασκευή για να ξαναρχίσει την Δευτέρα.
Το Σαββατοκύριακο αποτελεί, συχνά για τον ίδιο, μια ευκαιρία να προσκαλέσει τους μαθητές του να αγωνίζονται μεταξύ τους σε φιλικούς αγώνες Ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Εξαπλατάνου και Μηλιάς – Ριζοχωρίου.
Οι συναντήσεις των μαθητών πραγματοποιούνται συνήθως στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου του Ριζοχωρίου και τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να «παίξουν μπάλα» και να αναπτύξουν φιλικές σχέσεις.
Σήμερα όμως Κυριακή Πρωταπριλιάς του 2012, στις 10:00 το πρωί, πέρα από τους νεαρούς μαθητές και τους γονείς τους στο γήπεδο εμφανίστηκε πριν τη σέντρα και προς έκπληξη όλων μας, προσκεκλημένος του κ. Νίκου Κανελλόπουλου, ο Κύριος Μπάμπης Τσολερίδης, ο αειθαλής συντοπίτης μας ερασιτέχνης αθλητής, που κάθε αθλητικός χώρος είναι για αυτόν το δεύτερο σπίτι του και κάθε δρόμος μια αθλητική διαδρομή.
Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία και την τιμή να γνωρίσουν από κοντά έναν Βετεράνο συντοπίτη Ποδοσφαιριστή, που εδώ και δεκαετίες αγωνίστηκε να αναπτύξει μιαν άλλη Φιλοσοφία και έναν άλλο Πολιτισμό για το Ποδόσφαιρο.
Μεγάλη και η χαρά του Μπάμπη Τσολερίδη, που μίλησε σύντομα στα παιδιά για το άθλημα του Ποδοσφαίρου και ανέλαβε το από κοινού «ζέσταμα» των δύο ομάδων. Άριστη η συνεργασία των νεαρών μαθητών – ποδοσφαιριστών μαζί του, οι οποίοι άκουσαν από τα χείλη του ότι το ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται μόνο πόδια, αλλά και …  χέρια και ακόμη περισσότερο σκέψη και πως όλοι έχουν θέση και ρόλο σε αυτό.
Για την ιστορία, στον πάγκο της Ομάδας του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου «κάθισε» ο δάσκαλος κ. Γιάννης Καλαϊτζίδης, ενώ στον πάγκο της Ομάδας του Δημοτικού Σχολείου Μηλιάς – Ριζοχωρίου ο κ. Μπάμπης Τσολερίδης, που κατά διαστήματα διαμαρτυρήθηκε, με ιδιαίτερο χιούμορ, προς τον διαιτητή του αγώνα τον κ. Νίκο Κανελλόπουλο. Νικήτρια αναδείχθηκε η Γηπεδούχος Ομάδα με σκορ 5 – 2, η οποία ενισχύθηκε για τις ανάγκες του φιλικού χαρακτήρα του παιχνιδιού και με παιδιά από τον Εξαπλάτανο.
Η θερμή αγκαλιά όλων των παιδιών στον Μπάμπη Τσολερίδη, ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να του προσφέρει κανείς ως ευχαριστώ για την παρουσία του στο γήπεδο και την ενθάρρυνσή του προς τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. 

Με εκτίμηση

Γιώργος Τραπεζανίδης

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Γονιός που βρέθηκε στο γήπεδο


2 σχόλια:

  1. μεγαλο μπραβο σε ολους οσους μας καναν να δακρυσουμε απο συγκινηση: καθηγητες-γυμναστες-μαθητες-φιλαθλους. αυτα ειναι πραγματα που μονο ανθρωποι με μεγαλη καρδια μπορουν να οργανωσουν. και παλι συγχαρητηρια. αριδαιωτης φιλαθλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)