Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ



Το Δημοτικό Σχολείο Εξαπλατάνου, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, με σειρά δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Αριδαίας και τον Μορφωτικό Σύλλογο Εξαπλατάνου «Μενέλαος Λουντέμης».



 Συγκεκριμένα, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση όλων  των μαθητών του Σχολείου μας για το ζήτημα της Προστασίας των Δασών, από την Δασολόγο κ. Αγγελική Νάτσιου και τον ασκούμενο Δασοπόνο κ. Γεώργιο Κεσελίδη, εργαζομένων στο Δασαρχείο Αριδαίας.
Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012, πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση στην ανατολική είσοδο του χωριού, από τους μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και  Στ΄ Τάξης και του Τμήματος Ένταξης του Σχολείου μας. Τα φυτά προσφέρθηκαν από το Δασαρχείο Αριδαίας και στην δεντροφύτευση συμμετείχαν ο Δασάρχης κ. Νικόλαος Μέντης και ο κ. Κώστας Ταχυδρομίδης από το Δασαρχείο, ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Εξαπλατάνου κ. Φώτης Αραμπατζής και μέλη του Συλλόγου, η κ. Δέσποινα Καλδρεμτζή από τον Δήμο Αλμωπίας, εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας και δεκάδες μαθητές και μαθήτριες.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συμβολική φύτευση από τους μαθητές έξι πλατανιών, ως αναφορά στην προέλευση του ονόματος του χωριού μετά την απελευθέρωση του.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου, εκφράζει δημόσια την ικανοποίηση του για τις συνεχείς εδώ και χρόνια δράσεις των εκπαιδευτικών του Σχολείου. Επίσης, ευχαριστεί τον Δασάρχη κ. Ν. Μέντη και το προσωπικό του  Δασαρχείου Αριδαίας, που για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σχολείου μας.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)