Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

«Κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ»






       Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής σχετικά με τις κλοπές των μετασχηματιστών της ΔΕΗ από αντλιοστάσια ύδρευσης και άρδευσης κτημάτων, προτείνοντας ταυτόχρονα τη λύση που πρέπει να δοθεί στο πρόβλημα.

      Ο κ. Τζαμτζής στην ερώτηση που κατέθεσε προς τους  Υπουργούς  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων κ. Χατζηδάκη Κωνσταντίνο, Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια Νικόλαο και στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Ρουπακιώτη Αντώνιο,  αναφέρει τα εξής:

Κύριοι Υπουργοί

Πολύ μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τις αλλεπάλληλες κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, από αντλιοστάσια ύδρευσης αλλά κυρίως της άρδευσης κτημάτων.
Από μια μικρής έκτασης έρευνα που έκανα το πρόβλημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και όλο τον χειμώνα επιτήδειοι κλέφτες έκλεβαν τους μετασχηματιστές για να τους πουλήσουν σε μάντρες υλικών .
 Η αξία των μετασχηματιστών είναι μεγάλη γιατί έχουν πολλά κιλά χαλκό ο οποίος είναι πανάκριβος.
Σ όλη την Πέλλα αλλά και όλη την Ελλάδα, κλέβουν μετασχηματιστές  και οι αγρότες σήμερα δεν μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καταστραφούν όχι μόνο οι παραγωγές των αγροτών , αλλά και το φυτικό κεφάλαιο (δένδρα κλπ.).
Η ΔΕΗ δυσκολεύεται  να καλύψει τις ανάγκες και αναγκάζεται να μετακινεί μετασχηματιστές από την μια περιοχή σε άλλη.
Θεωρείται δεδομένο ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα καταστολής του φαινομένου των συνεχών κλοπών , η ΔΕΗ πολύ σύντομα δεν θα έχει μετασχηματιστές.
Οι κλέφτες και οι κλεπταποδόχοι, εκμεταλλεύονται το γεγονός  ότι επιτρέπεται η διακίνηση του χαλκού χωρίς παραστατικά και έτσι,  ενώ η αστυνομία εντοπίζει κλεπταποδόχους χαλκού, δεν μπορεί να αποδείξει την προέλευση του. Έτσι, γλυτώνουν.
Η πρόταση μου είναι να απαγορευτεί η διακίνηση του χαλκού χωρίς παραστατικά, όπως έγινε με τα σίδερα (ράγες κλπ) του ΟΣΕ.
Να γίνονται συνεχείς έλεγχοι και εάν εντοπίζεται χαλκός σε μάντρες υλικών ή χυτήρια ή οπουδήποτε αλλού, να ζητούνται παραστατικά διακίνησης και προέλευσης.
ΕΡΩΤΑΣΘΕ  κύριοι Υπουργοί:
Τι προτίθεσθε να πράξετε άμεσα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κλοπών των μετασχηματιστών της ΔΕΗ;



Ο Ερωτών Βουλευτής

                                               Ιορδάνης  Τζαμτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)