Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ο καρκίνος νίκησε τον αγροτοσυνδικαλιστή Νίκο Χριστάκη




Η πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο δεν ήταν νικηφόρα για τον αγροτοσυνδικαλιστή Νίκο Χριστάκη, που «έφυγε» σε ηλικία 56 χρόνων στις 10 Ιούλη και κηδεύτηκε την επομένη στο Ν.Μυλότοπο Πέλλας.


Ο Νίκος Χριστάκης γεννήθηκε το 1956 στο Νέο Μυλότοπο του πρώην Δήμου Κύρρου και κατάγονταν από οικογένεια κτηνοτρόφων της Κρώμνης - Πάϊκου. Οι ανάγκες επιβίωσης της οικογένειας τον οδήγησαν από τα χρόνια της νιότης του στην αναζήτηση του μεροκάματου στη δυσκολία της θάλασσας και στο επάγγελμα του ναυτικού . Μέσα στο ναυτεργατικό κίνημα έγινε κοινωνός των προοδευτικών ιδεών για τη δίκαιη σοσιαλιστική κοινωνία. Αργότερα εργάστηκε στη Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας, όπου ατσαλώθηκε ακόμη περισσότερο ταξικά.
Κατέληξε επαγγελματικάστην ενασχόλησή του με την κτηνοτροφία . Ανήσυχος από τη φύση του αναζήτησε τις αιτίες για την εκμετάλλευση του ιδρώτα των κτηνοτρόφων και την ανάγκη συγκροτημένης αντίδρασης τους . Κτηνοτρόφος με συνεχή και συνεπή αγωνιστική παρουσία στις διεκδικήσεις και τους αγώνες των αγροτών-κτηνοτρόφων σαν πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Κτηνοτρόφων Ν.Πέλλας-Ν.Κιλκίς αρχικά .
Πρωτοστάτησε στην ίδρυση και τους συνεπείς αγώνες του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ν.Πέλλας στη πορεία . Πήρε ουσιαστικό μέρος στη προσπάθεια πανελλαδικού συντονισμού των αγροτο-κτηνοτρόφων από την ίδρυση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ( ΠΑΣΥ ) και ήταν για χρόνια μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της και μέχρι πρόσφατα μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής της ΠΑΣΥ .

Οι προοδευτικές του ιδέες και η αγωνιστική του δράση τον «έφεραν» στις γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και παλιότερα διατέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ .

Διαφώνησε με τη δημιουργία του Συνασπισμού και αποχώρησε από το Κόμμα με την «ομάδα Κάππου» .

Συμπορεύτηκε όμως σταθερά για τα επόμενα χρόνια με το «συνεπές & αγωνιστικό ΚΚΕ» , όπως συνήθιζε να λέει ,του οποίου διετέλεσε και υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Πέλλας σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις .

Διετέλεσε κοινοτικός σύμβουλος στο Νέο Μυλότοπο και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύρρου υπηρετώντας τους συντοπίτες του , που τον εξέλεξαν .

Η κηδεία του Νίκου Χριστάκη έγινε με μεγάλη συμμετοχή κόσμου για να το τιμήσουν και να συμπαρασταθούν στην ακριβή του Μάνα , την αγαπημένη του σύζυγο Φανή και τα παιδιά του Χρήστο & Δημήτρη . Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ , της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ , του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ν.Πέλλας και άλλων Φορέων. Τον Νίκο Χριστάκη αποχαιρέτισε από μέρους της Ν.Ε.Πέλλας του ΚΚΕ & της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ ο Ουγγρίνος Αλέκος .

Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)