Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

«Λέει ψέματα η Τεχνική Υπηρεσία κ. Τσαβδάρη»

 


 
Επανέρχεται στο θέμα της δημοπράτησης του έργου της Συντήρησης αρδευτικών γεωτρήσεων ο Γ. Πασχαλίδης και κατηγορεί  την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας της οποίας προΐσταται  διοικητικά ο Αντιδήμαρχος Τάσος Τσαβδάρης ότι λέει συνειδητά ψέματα και παραπλανεί τους πάντες.

Τον καλεί δε  ως αρμόδιο να δώσει στην δημοσιότητα :
-Το πιστοποιητικό  ISO και σε ποιον ανήκει
-Τα πιστοποιητικά ISO του μειοδότη που επιλέχθηκε, αφορούν καλώδια και αντλίες , κάτι που δεν ζητά η διακήρυξη
-Να δοθεί στη δημοσιότητα  και να δημοσιευθεί το ISOπου ζητά η διακήρυξη
-Να δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Τσαβδάρης, έστω και μία διακήρυξη του Δήμου που να υπολογίζει την εγγυητική με ολόκληρο το ποσό, δηλαδή μαζί με το  Φ.Π.Α.
- Να αναφέρεις σε ποιο νόμο και Π.Δ. είδε η τεχνική Υπηρεσία  να υπολογίζεται  έτσι η εγγυητική, όπως υποστηρίζει
- Η Τεχνική Υπηρεσία κ. Τσαβδάρη καταστρατηγεί τους νόμους του κράτους και νομίζω ότι έχετε ευθύνη για τον έλεγχό της.
-Από πού  ως πού μια υπάλληλος μπορεί να ακυρώνει τους νόμους του κράτους και να αλλοιώνει συνειδητά τη συγκεκριμένη δημοπρασία;
- Η περιληπτική διακήρυξη έχει μεγαλύτερη ισχύ από την κύρια διακήρυξη από την οποία αντιγράφεται;
-Και ο τελευταίος αδαής αντιλαμβάνεται ότι εμείς αποδεχτήκαμε τους όρους της κύριας διακήρυξης  ,όπως ισχύει παντού και πάντα. Αυτό βέβαια θα το κρίνει η Δικαιοσύνη στην οποία πρόκειται να προσφύγουμε .
-Εάν η περιληπτική διακήρυξη ζητούσε μικρότερο  ποσό εγγυητικής από αυτό που προβλέπει η κύρια περίληψη  και συμμορφωνόμουν , θα ήταν νόμιμο;
-Είναι γελοίο και αστείο να επικαλείται νόμο του 1980 ,όταν ακόμα δεν υπήρχε ο Φ.Π.Α.  Υπήρχε όμως το χαρτόσημο
Και τότε ακόμα η εγγυητική υπολογιζότανε επί του καθαρού ποσού.
Συνεπώς αυτά είναι παραμύθια για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

-Ακόμα και η περιληπτική διακήρυξη τον διαψεύδει ,αφού αναφέρει σαφώς την προϋπολογιζόμενη δαπάνη , χωρίς Φ.Π.Α.
-Με λίγα λόγια κ. Τσαβδάρη η τεχνική Υπηρεσία  λέει ολοφάνερα  ψέματα και  δίνει την εντύπωση  ότι έχει γίνει «παπαγαλάκι» άλλων.

 Η τεχνική Υπηρεσία κ. Τσαβδάρη ψεύδεται, διότι αποδεδειγμένα (υπάρχουν όλα τα στοιχεία) έχουν γίνει παρεμβάσεις σε γεωτρήσεις.
Ασφαλώς και πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις και να λύνονται τα προβλήματα , όχι όμως με αυτό τον τρόπο.
Οι αγρότες  δεν φταίνε σε τίποτα  αν η δημοτική αρχή δεν μεριμνά έγκαιρα και νόμιμα .
Λυπάμαι πολύ κ. Τσαβδάρη που πολιτευθήκατε με σημαία τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Αυτή τη σημαία δυστυχώς αποδεικνύεται  με τις πράξεις έστω και τρίτων ,ότι την αφήνετε να την κουρελιάζουν  και σεις να παρακολουθείτε με απάθεια (αυτό θέλω να πιστεύω και όχι με δόλο. Το αποτέλεσμα όμως είναι ίδιο. )
Γ. Πασχαλίδης

3 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΚΥΡΙΕ ΤΣΑΒΔΑΡΗ .... ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.... ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ .....ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΥΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤOY ...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε κάθε πολίτη που προσφεύγει κατά μιας δημοπρασίας ή διαδικασίας του Δήμου γενικότερα, η απάντηση κάθε φορά δίνεται θεσμικά μέσα από τον έλεγχο νομιμότητας των διαδικασιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.
    Χρόνια τώρα γίνονται διαγωνισμοί και αυτή δεν είναι η πρώτη προσφυγή. Αυτά τα θέματα δεν είναι για συζήτηση καφενείου ούτε για ερωτοαπαντήσεις δια του τύπου.
    Ο άμεσα ενδιαφερόμενος θα ενημερωθεί πρώτος από όλους για το αποτέλεσμα της προσφυγής του.
    Όλα τα υπόλοιπα είναι καφενείο.
    Όσοι δηλαδή συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και προσφεύγουν φανταστείτε να κινούν τέτοια θέματα κάθε φορά και μάλιστα να καταφέρονται κατά τον πάντων και ειδικότερα των υπαλλήλων που δεν κανουν πρώτη φορά διαγωνισμούς. Τότε να καταργηθούν οι θεσμοί και οι έλεγχοι νομιμότητας ή τα αρμόδια όργανα που αποφαίνονται και να στήσουμε λαικά δικαστήρια όπου ο καθένας θα λέει το μακρύ και το κοντό του.
    Και επίσης όταν ο κάθε εργολήπτης έχει δουλέψει στο παρελθόν με τους δήμους ξέρει πολύ καλά τις διαδικασίες και τον νόμο. Αυτούς που μέμφεται σήμερα με αυτούς έχει δουλέψει στο παρελθόν.
    Ας τα σεβαστεί λοιπόν όλα αυτά και ας περιμένει το αποτέλεσμα της προσφυγής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν δεν δημοσιεύονται όλα τα σχόλια μόνο ένα συμπέρασμα μπορεί να βγεί.
    Ας αρκεστούμε λοιπόν στην κουβέντα καφενείου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)