Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Συνάντηση της Θεοδώρας Τζάκρη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων θεμάτων κ. Αντώνη Ρουπακιώτη.



Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Βουλευτή Πέλλας του ΠΑΣΟΚ κ. Θεοδώρας Τζάκρη, υπεύθυνης του Τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ και του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας
και Ανθρωπίνων θεμάτων κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, συζητήθηκαν μια σειρά ζητημάτων άμεσης προτεραιότητας, καθώς και νομοθετικές εκκρεμότητες από τη λειτουργία της παρελθούσης Κυβέρνησης, όπως στην πλήρη και άμεση εφαρμογή του Ν. 4055/2012 για τη δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής και τα Σχέδια Νόμου, Κώδικας Ναρκωτικών, Καταπολέμηση εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας, Ιστολόγια και Ηλεκτρονικό Έγκλημα, Μεταρρύθμιση του Ποινικού Κώδικα, Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, Σωφρονιστικός Κώδικας, Τροποποίηση διατάξεων Οικογενειακού Δικαίου, Λήψη και διαχείριση πληροφοριών ποινικών μητρώων και ανταλλαγή τους με άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τα Προεδρικά Διατάγματα, για την αναμόρφωση του θεσμού της αναδοχής ανηλίκων και τη συγχώνευση, τον εξορθολογισμό και την αναδιοργάνωση των Ειρηνοδικείων.
Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των δράσεων, ώστε να κατατεθούν στη Βουλή προς συζήτηση τα σχέδια νόμου το συντομότερο δυνατόν.
Η κ. Τζάκρη ζήτησε ενημέρωση από τον Υπουργό για την πορεία ολοκλήρωσης του συστήματος τηλεδιάσκεψης στην Ελληνική Δικαιοσύνη, που προβλέπονταν να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2012, καθώς και για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφου και της ηλεκτρονικής επίδοσης ενώπιον του ΣΤΕ και των Διοικητικών Δικαστηρίων.
Η Βουλευτής ζήτησε επίσης ενημέρωση για τη λειτουργία των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της χώρας, ορισμένα από τα οποία υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων και κυρίως υπαλλήλων φύλαξης. Ειδικότερα συζήτησαν για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Νιγρίτας Σερρών το οποίο υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού φύλαξης, το Σωφρονιστικό Κατάστημα Χανίων το οποίο παρότι έτοιμο δεν λειτουργεί, το Σωφρονιστικό Κατάστημα Νικηφόρου Δράμας που αναμένεται η ολοκλήρωση της κατασκευής του, καθώς επίσης και μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν την ενίσχυση και βελτίωση της λειτουργίας των αγροτικών φυλακών, την Ενίσχυση της Κοινωφελούς εργασίας ως εναλλακτικού τρόπου έκτισης της ποινής και την ηλεκτρονική παρακολούθηση των υποδίκων.
Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και ο Υπουργός ενημέρωσε την κα Τζάκρη για τις άμεσες πρωτοβουλίες του Υπουργείου. Συμφώνησαν δε η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί στο τέλος Αυγούστου. Η κα Τζάκρη παραθέτει την κάτωθι δήλωση αναφορικά με τη συνάντησή της με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων θεμάτων: «Είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία με τον Υπουργό κ. Αντώνη Ρουπακιώτη για θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και το Σωφρονιστικό Σύστημα. Πολλά από τα νομοσχέδια που συζητήσαμε είναι ήδη ώριμα από την προηγούμενη Κυβέρνηση και ευελπιστώ πως σύντομα, μέσα από τον κοινοβουλευτικό διάλογο θα οδηγηθούμε σε νομοθετικό έργο που θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και στη λειτουργία του Σωφρονιστικού Συστήματος. Η ελληνική κοινωνία περιμένει από την Κυβέρνηση άμεσες λύσεις σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την καλύτερη λειτουργία της Δικαιοσύνης, την ταχύτερη απονομή της και την απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών που βρίσκονται, μαζί με άλλα ζητήματα, στο επίκεντρο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας».     




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)