Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

«Να μην καταργηθεί το ΙΚΑ Αριδαίας»



  «Να μην καταργηθεί το Υποκατάστημα ΙΚΑ Αριδαίας» ζητάει ο Βουλευτής Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή
αλλά και με επιστολή που έστειλε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη, τον Υφυπουργό κ. Παναγιωτόπουλο Νίκο και τον Διοικητή ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο.
  Στην επιστολή του ο κ. Τζαμτζής τονίζει  την αναγκαιότητα να παραμείνει σε λειτουργία το ΙΚΑ Αριδαίας, αναφέροντας τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Στο Νέο Οργανωτικό Μοντέλο του Ι.Κ.Α προτείνεται η κατάργηση του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Αριδαίας.

Κύριε Υπουργέ,
 Ο Δήμος Αλμωπίας έχει έκταση 981 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι ο 2ος μεγαλύτερος δήμος σε έκταση στη χώρα και αποτελείται από 48 χωριά.  
 Το Υποκατάστημα Ι.Κ.Α Αριδαίας είναι το μοναδικό σε όλη την έκταση του Δήμου Αλμωπίας.
  Το υποκατάστημα Ι.Κ.Α. της Αριδαίας (σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας) εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασφαλιζομένων από υλοτόμους  (να σημειωθεί ότι το Δασαρχείο Αριδαίας είναι το τρίτο σε μέγεθος &  αριθμό απασχολουμένων υλοτόμων πανελλαδικά), οικοδόμους, συνταξιούχους κ.α. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο συνολικός αριθμός των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ Αριδαίας ανέρχεται σε 7.000 άτομα.

Κύριε Υπουργέ,
Η συζήτηση για την κατάργηση του υποκαταστήματος ΙΚΑ Αριδαίας είναι αδιανόητη διότι:
α) η ταλαιπωρία των πολιτών θα είναι πολύ μεγάλη καθώς θα αναγκάζονται να μετακινούνται  30-80 χλμ για την εξυπηρέτηση τους σε μία ορεινή περιοχή με το δύσκολο οδικό δίκτυο που διαθέτει και άμεσο επακόλουθο την οικονομική επιβάρυνση τους σε περίοδο μάλιστα μεγάλης οικονομικής κρίσης,
β) ο Δήμος Αλμωπίας είναι ακριτικός,  στα σύνορα  με  την πρώην ΠΓΔΜ και η κατάργηση του ΙΚΑ ή άλλων υπηρεσιών, θα συντελέσει στην απομόνωση και την αποξένωση του, πλήττοντας ταυτόχρονα την κοινωνική δομή της επαρχίας Αλμωπίας και κυρίως τους κατοίκους των απομακρυσμένων κοινοτήτων μας, δημιουργώντας κοινωνικές ανισότητες και αντιδράσεις.

Είμαι βέβαιος ότι θα επανεξετάσετε το θέμα και δεν θα καταργήσετε το Υποκατάστημα ΙΚΑ Αριδαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)