Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ερώτηση της Θ. Τζάκρη στη Βουλή για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολικών μονάδων




Την άμεση καταβολή της β’ δόσης των προβλεπομένων πόρων των Δήμων από τους Κ.Α.Π. που
προορίζονται για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων, η οποία αναμένεται από τον Απρίλιο του 2012, ζητά με ερώτησή της στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας η βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Τζάκρη, προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά και να μην υπάρχουν προβλήματα κάλυψης των λειτουργικών εξόδων των σχολείων ειδικά κατά την υποδοχή των μαθητών και προβλήματα εφοδιασμού τους με πετρέλαιο θέρμανσης.

----------
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριοι Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε, σ’ ένα περίπου μήνα αρχίζει η νέα σχολική χρονιά και το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει προβεί ακόμη στην καταβολή της β’ δόσης των προβλεπομένων πόρων των Δήμων (από τους Κ.Α.Π.) που προορίζεται για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων, η οποία αναμένεται από τον Απρίλιο του 2012.
Όπως μάλιστα επισημαίνει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στην από 13-8-2012 επιστολή που σας απεύθυνε, η πρώτη δόση του 2012 που καταβλήθηκε τον Φεβρουάριο ήταν μειωμένη ως προς την αντίστοιχη του 2011 κατά 33%, με αποτέλεσμα οι σχολικές επιτροπές της χώρας να βρίσκονται σε δραματική κατάσταση, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης χρημάτων στα ταμεία τους και να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν ακόμη και τα στοιχειώδη έξοδα λειτουργίας των σχολικών μονάδων, όπως η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης.
Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η  Υπουργική Απόφαση 8440/25-2-2011 επιβάλει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στις σχολικές μονάδες και την κατανομή των ποσών που αντιστοιχούν σε κάθε σχολείο, η απόφαση αυτή δεν εφαρμόζεται με αποτέλεσμα να καθυστερεί η άμεση καταβολή τους.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κκ. Υπουργοί:

1. Προτίθεστε να προβείτε άμεσα στην καταβολή της β’ δόσης του 2012 από τους Κ.Α.Π. προς τους Δήμους για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων, προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά και να μην υπάρχουν προβλήματα κάλυψης των λειτουργικών εξόδων των σχολείων ειδικά κατά την υποδοχή των μαθητών και προβλήματα εφοδιασμού τους με πετρέλαιο θέρμανσης;
2. Τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε ώστε οι σχετικοί πόροι να αποδίδονται άμεσα από τις σχολικές επιτροπές στις σχολικές μονάδες;


Θεοδώρα Τζάκρη
Βουλευτής Πέλλας – ΠΑΣΟΚ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)