Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

H Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας καλεί την κυβέρνηση να εγκρίνει αμέσως τις προσλήψεις καλλιτεχνικού διδακτικού προσωπικού στα Δημοτικά Ωδεία τα οποία λειτουργούν ανταποδοτικά ( με τα δίδακτρα που πληρώνουν οι μαθητές).

 Στηρίζει την αγωνιώδη προσπάθεια του Δήμου Αλμωπίας , του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμωπίας «Ο ΑΡΙΩΝ» καθώς και των καθηγητών, γονέων και μαθητών του Δημοτικού Ωδείου για να μην κλείσει το Δημοτικό Ωδείο Αριδαίας λόγω των απαράδεκτων οριζόντιων μέτρων που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση με την μη έγκριση των ετήσιων συμβάσεων καλλιτεχνικού διδακτικού προσωπικού.
 Η πολυεπίπεδη επίθεση της δανειστών της χώρας και των ντόπιων υπηρετών τους στην  κοινωνία με μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων, μείωση Δημόσιων δαπανών, εκποιήσεις- «δωρεές» του Δημόσιου πλούτου της χώρας, εκτίναξη της ανεργίας κλπ ακουμπά πλέον ακόμη και θεσμούς για τους οποίους δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε το Κράτος, ούτε οι ΟΤΑ, θεσμούς πλήρως ανταποδοτικούς.
 Η αντοχή πλέον της κοινωνίας εξαντλήθηκε, σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες.
 Η κοινωνία που περιθωριοποιείται θα σηκώσει το κεφάλι και θα απαιτήσει να σταματήσει η ελεύθερη πτώση και η περιθωριοποίηση της.
 Στην ακριτική Αλμωπία η προσφορά θεσμών όπως είναι το Δημοτικό Ωδείο είναι πολλαπλάσια από τον ρόλο τους στις πόλεις όπου οι ευκαιρίες και δυνατότητες στα θέματα παιδείας και πολιτισμού είναι σαφώς μεγαλύτερες. Δεν έγιναν ούτε μπορούν να ξαναγίνουν εύκολα. Η τοπική κοινωνία και οι οργανωμένοι φορείς της ( Δήμος, σύλλογοι κλπ) οφείλουν να τους περιφρουρήσουν και να εξασφαλίσουν σε όποια περίπτωση την συνέχιση της ύπαρξης και της απρόσκοπτης λειτουργίας τους. 
 Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει και μέσα από την Βουλή τον δίκαιο αυτό αγώνα και 5 βουλευτές του έχουν καταθέσει επερώτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό.
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)