Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Να μην κλείσει η Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του ΓΝ Έδεσσας»



          

    
  Επιστολή κατέθεσε ο Βουλευτής νομού Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο κατά την συνάντηση τους στο Υπουργείο,
θέτοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας.
  Ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα και να μην κλείσει η Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας.

 Αναλυτικότερα,  ο κ. Τζαμτζής στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,                                                                                                                    Την στιγμή που η οικονομική συγκυρία της χώρας αυξάνει την προσέλευση των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία, η Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας απειλείται με κλείσιμο.  Το πάγωμα των προσλήψεων και η αποχώρηση ιατρών λόγω συνταξιοδότησης έχει ως αποτέλεσμα οι υπηρετούντες γιατροί να μην επαρκούν να καλύψουν τις εφημερίες της κλινικής για όλες τις ημέρες του μήνα.
   Έτσι, οι ασθενείς της μαιευτικής – γυναικολογικής κλινικής Έδεσσας, που στην πλειοψηφία τους είναι έγκυες, είναι αναγκασμένες να μετακινηθούν σε άλλο νοσοκομείο για να γεννήσουν τις ημέρες που δεν υπάρχει εφημερεύοντας γυναικολόγος, θέτοντας σε κίνδυνο τον εαυτό τους λόγω χρονικής καθυστέρησης και αλλαγής θεράποντος ιατρού.
 
Κύριε Υπουργέ ,
  Σας παρακαλώ να παρέμβετε άμεσα ώστε να δοθεί λύση και να μην κλείσει η Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Έδεσσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)