Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Το γλέντησε η …ώριμη ηλικία




Ξεφάντωσαν με την ψυχή τους  οι ώριμοι συμπολίτες μας τη Δευτέρα, παγκόσμια  ημέρα για την Τρίτη ηλικία . Μπροστά από το ΚΑΠΗ ,στην Αριδαία , διαμόρφωσαν κατάλληλα τον χώρο και πέρασαν τους χορούς γενεές δεκατέσσερις. ,συνοδεία ζωντανής μουσικής.



Στο μήνυμά του μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης τόνισε ότι:
«Η 1η αποτελεί μία σημαντικότατη ημέρα που μας θυμίζει ότι η κοινωνία μας  οφείλει να σέβεται και να τιμά  τους ανθρώπους που έδωσαν, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, το δικό τους αγώνα για τη ζωή, για την πρόοδο και τον κέρδισαν.
Η ημέρα αυτή είναι η αφορμή να αναλογιστούμε όλοι μας τι έχουμε κάνει,             τι προσφέρουμε ως νεότεροι και ποια τελικά είναι η προσωπική μας ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπό μας. Συχνά ακούμε και διαβάζουμε διάφορα για την τρίτη ηλικία και για τους ηλικιωμένους, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά αποτυπώνουν αριθμητικά δεδομένα και στατιστικούς πίνακες.
Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, οι δικοί μας άνθρωποι, έδωσαν αγώνα για μία καλύτερη ζωή. Δυστυχώς, όμως, σήμερα πολλοί από αυτούς, αντί για ασφάλεια και ηρεμία, βιώνουν τη δοκιμασία, αφού είναι από τα πρώτα θύματα της σκληρής οικονομικής κρίσης με περικοπές των πενιχρών τους συντάξεων.
Ως Δήμος Αλμωπίας προσπαθούμε καθημερινά μέσα από ουσιαστικές δράσεις και δομές να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Με τη λειτουργία των ΚΑΠΗ να συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκες.
Για τη διατήρηση αυτών των δομών, στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, δίνουμε καθημερινά μεγάλο αγώνα κάτω από την πίεση των τεράστιων δυσκολιών που αντιμετωπίζει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.»
Στην εκδήλωση παρούσα και η πρόεδρος του  ΚΕ.Κ.Π.-Α  Δέσποινα Καλδερεμτζή. . Εκφράζοντας το Δ. Σ. και το προσωπικό επεσήμανε  ότι:
Η μέρα είναι αφιερωμένη  στον παππού και στη γιαγιά που ζούνε ευτυχισμένοι με τους δικούς τους ανθρώπους, που μεγαλώνουν τα εγγόνια τους, που  προσφέρουν πολλά σε αυτή τη ζωή... υποχρέωση όλων μας είναι να τους δείχνουμε την αγάπη μας και να τους θυμόμαστε  κάθε μέρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)