Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ομιλία της Θεοδώρας Τζάκρη στο Συμβούλιο της Ευρώπης





Η βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη στην ομιλία της στο Συμβούλιο της Ευρώπης στις 5 Οκτ. σχετικά με το θέμα της θέσπισης Ευρωπαϊκού ειδικού φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου φόρου στη βάση τριών αξόνων:

Πρώτον, η Ευρώπη οφείλει να δώσει ένα σαφές και ισχυρό μήνυμα φορολογικής ισότητας και να ανατρέψει όλα τα προνόμια που απολαμβάνει το κερδοσκοπικό κυρίως κεφάλαιο. Συνεπώς, ο υπό θέσπιση φόρος στις χρηματιστηριακές συναλλαγές ενδέχεται να αποκαταστήσει ένα ελάχιστο αίσθημα δικαιοσύνης μεταξύ των πολιτών και της αγοράς.
Δεύτερον, υποστήριξε η βουλευτής, ο νέος φόρος θα αποτελέσει ένα ανάχωμα στο ακραία κερδοσκοπικό κεφάλαιο, καθώς η φορολόγηση θα αποτρέψει την κίνηση των κεφαλαίων με την τρομαχτική ταχύτητα που συμβαίνει σήμερα και την ανάληψη υπερβολικού ρίσκου εκ μέρους του κεφαλαίου, που συνήθως οδηγεί σε οικονομικές κρίσεις τις οποίες πληρώνουν οι φορολογούμενοι.
Και τρίτον, ο νέος φόρος ενδέχεται να επαναπροσανατολίσει το κερδοσκοπικό κεφάλαιο προς την ενίσχυση της πραγματικής παραγωγής και την πρόσδεσή του σε επενδύσεις παραγωγικού χαρακτήρα.
Τέλος, η κ. Τζάκρη τόνισε πως για όλους τους παραπάνω λόγους θα ψηφίσει υπέρ του νέου Ευρωπαϊκού φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)