Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2012



 Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία...


Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι σήμερα όσο ποτέ πριν,  επίκαιρο. Συμβολίζει τους αγώνες της Νεολαίας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Υπενθυμίζει σε όλους ότι το πολυτιμότερο κεφάλαιο της κοινωνίας, οι νέοι της, μπορούν να ανατρέψουν κάθε δύναμη που τους στερεί το δικαίωμα για ένα καλύτερο αύριο.
Πάντα υπάρχει η ανάγκη, και ιδιαίτερα στις τωρινές συνθήκες της κοινωνικής βαρβαρότητας και του εργασιακού μεσαίωνα, το μήνυμα αυτό να δικαιωθεί. Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε στη Βουλή ένα απάνθρωπο πακέτο μέτρων με σκοπό να βυθίσει στην εξαθλίωση τον λαό και να «σώσει» τους  κεφαλαιοκράτες από την κρίση τους.
 Όμως δεν πρέπει να "περάσει". Πρέπει να εμποδιστεί η υλοποίησή του και να ανατραπεί στην πράξη.
Οι σημαντικοί αγώνες που δόθηκαν μέχρι τώρα επιβάλλεται να κλιμακωθούν με γραμμή ταξική, απειθαρχίας, ρήξης και ανατροπής.
Πολλές φορές στην ιστορία του έκανε την ανατροπή ο ελληνικός λαός,όταν είχε να διαλέξει, όπως και σήμερα, το «Ή αυτοί ή εμείς!»
Σήμερα το μήνυμα του Πολυτεχνείου συμπυκνώνεται στα αιτήματα:      
1.•Να ανατραπούν τα νέα βάρβαρα μέτρα.  
2.•Κίνημα και αγώνας για να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.    
3.• Μονομερής διαγραφή του χρέους .
    Με την έμπνευση της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, στρεφόμαστε ενάντια στο ίδιο το σύστημα, που θρέφει το ρατσισμό και τους φασίστες. Είναι ώρα να αποτελειώσουμε την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου και μαζί της να στείλουμε στα αζήτητα και τους νεοναζί δολοφόνους. Αυτά τα καθάρματα που στήριξαν τους δολοφόνους των νέων παιδιών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τους νοσταλγούς της χούντας, που τώρα θέλουν να αναβιώσουν το τρίπτυχο της χούντας «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια». Αυτούς που με τις επιθέσεις τους δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους στα δημοκρατικά, κοινωνικά και εργασιακά τους δικαιώματα, και να στηρίζουν το σύστημα και την πλουτοκρατία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, ΤΟΥΣ  ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ .
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


    Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
   


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)