Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Οι πολιτικάντηδες της Τρόικας και των μνημονίων




Άρθρο του
Δημήτρη Γαϊτανίδη
π. Βουλευτής & π. Αντιπρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ


Ποτέ στην ιστορία αυτής της χώρας, η εθνική ταπείνωση, η υποτέλεια, ο διασυρμός και η εξάρτηση, δεν πήραν τα χαρακτηριστικά και την έκταση της περιόδου που διανύουμε σήμερα και ποτέ η λεηλασία της ζωής εκατομμυρίων Ελλήνων δεν διακρίθηκε για την αναλγησία και τον κυνισμό που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση των κατακτητών της Τρόικας.
Τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα των πολιτών περιορίζονται. Οι δημοκρατικές και λαϊκές ελευθερίες συρρικνώνονται.
Ο πολιτισμός της εργασίας καταστρέφεται. Οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπτονται δραματικά. Τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σαρώνονται  και διανύουμε ήδη ένα εργασιακό μεσαίωνα. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν κατά χιλιάδες. Η ανεργία εκτοξεύθηκε στο 30%, για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση και στους νέους κάτω των 30 ετών στο 55%. Η στρατηγική της λεηλασίας του Εθνικού Πλούτου κλιμακώνεται. Η φτώχεια απλώνει τη σκιά της σε ολόκληρη τη Χώρα. Τα θεμελιακά βάθρα του Κοινοβουλευτικού μας συστήματος, δηλαδή οι συλλογικές ελευθερίες και τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών κλονίζονται.
Ποιους θα εμπιστευθεί, πλέον, ο Λαός μας, για να βγει, επί τέλους, σε εθνικοκοινωνικό ξέφωτο;
Σε ποιους θα στηριχθεί για να βρει τη χαμένη ελπίδα και την υπερηφάνεια του;
Ποιους από τους «κοάζοντες» επί των βάθρων και επίδοξους κομματικούς «σωτήρες» του να πιστέψει, για να εξασφαλιστεί η ιστορική συνέχεια της πατρίδας μας;
Μέσα σ’ αυτό το κοινωνικό και κομματικοπολιτικό έρεβος που έχει απλωθεί πάνω από την Ελλάδα, και στο νοσογενές τέναγος (έλος) στο οποίο μας έχουν βυθίσει οι κυβερνώντες, συμμέτοχοι στην εκ περιτροπής κραιπάλη της εξουσίας και οι ταραξίες της «υλακτούσας» στο σύνολό της, λεγόμενης Αντιπολίτευσης, ζούμε το απόγειο της υποκρισίας και τον ευτελισμό της Πολιτικής και των Πολιτικών.
Οι θεσμοί ακυρώνονται, η πολιτική ηττάται συντριπτικά και οι διάφοροι ψευδοπολιτευτές ηδονίζονται σε συνθήκες χλεύης και κακόγουστων παραστάσεων θεάτρου σκιών.
Οι διαχρονικές αξίες της εργατικότητας, της εντιμότητας, της υγιούς άμιλλας και υπευθυνότητας, απαξιώθηκαν και καθημερινά διαπομπεύονται από την καιροσκοπία και αποκαθηλώνονται από το Ηρωικό παρελθόν του Λαού μας. υπονομεύονται δε, ύπουλα, οι ιστορικές υποθήκες του Έθνους μας, που αποτελούν τα εχέγγυα για ένα εθνικά αξιοπρεπές μέλλον.
Με αδιέξοδα ιδεολογήματα διαβρώνουν τους  θεσμούς, εξευτελίζουν τη μίζερη και φρικτή πραγματικότητα και την ηθική δυσπραγία του λαού, μιαίνουν την αλήθεια.
Συμβιβάζονται με την πραγματικότητα και μιλούν, με την πρώτη ευκαιρία, και τη γλώσσα των εχθρών μας, δηλαδή των εκπροσώπων της Τρόικας και των διεθνών τοκογλύφων που λυμαίνονται τον Εθνικό μας Πλούτο, που με αίμα και θυσίες απέκτησε ο Ελληνικός Λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)